BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBatı'dan Rus yatırımcılara 81 milyar dolarlık darbe----

Batı'dan Rus yatırımcılara 81 milyar dolarlık darbe

Batı'dan Rus yatırımcılara 81 milyar dolarlık darbe
31 Ocak 2023 - 14:09 www.finansgundem.com

Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ağır yaptırımlarla karşılaşan Rus yatırımcıların 81 milyar dolarına el koydu

Rusya Merkez Bankası, Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar sonucunda Euroclear ve Clearstream bünyesinde Rus yatırımcılara ait bloke edilen varlıkların toplam büyüklüğünün 5,7 trilyon ruble yani 81 milyar dolar olduğunu duyurdu.

Haberrus'ta yer alan habere göre, Kommersant’ın düzenlediği "Küresel zorluklarla karşı karşıya olan Rus finans piyasası. Sonuçlar ve Tahminler’’ konferansında konuşan Merkez Bankası yatırım finansal aracılar departmanı yöneticisi Olga Şişlyannikova, Euroclear ve Clearstream'de bloke edilen 5,7 trilyon ruble değerindeki Rus varlıklarının yüzde 20’sini perakende yatırımcıların varlıklarının oluşturduğunu söyledi.

Daha önce, yabancı mevduat kuruluşları Euroclear ve Clearstream, Rus NSD'nin hesabını, kendisine yönelik AB yaptırımları nedeniyle bloke etti. Avrupa Komisyonu, el konulan Rusların varlıklarının ancak Avrupa düzenleyicilerinden izin alınarak geri verilebileceğini duyurmasına rağmen bu yönde her hangi bir adım atmadı.

IMF'ye göre tavan fiyatın Rusya'nın petrol ihracatına etkisi

 

Rusya'ya narenciye ihracatı son 5 yılda sürekli arttı

 

Almanya Rus doğalgazını istemiyor

 

Goldman Sachs'ın Rus varlıklarını satacağı yer belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)