BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusların altın talebi 5 kat arttı----

Rusların altın talebi 5 kat arttı

Rusların altın talebi 5 kat arttı
13 Şubat 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Rusya’da 2022 yılında külçe ve sikke altın talebi 2021 yılına göre beş kat artış gösterdiği bildirildi


Uluslararası finans gazetesi Financial Times’ın Dünya Altın Konseyi verilerine dayandırdığı haberine göre, Rusya’da 2022 yılında külçe ve sikke altın talebi 2021 yılına kıyasla beş kat artış gösterdi.

Gazeteye göre Rusya’da altına olan talep dünyanın diğer bölgelerine kıyasla daha hızlı arttığına dikkat çekilirken, bununla birlikte Rusya 2022’de küresel talebin yalnızca yüzde 2’sini oluşturdu.

Altın alımında liderler Çin, Almanya ve Hindistan olarak kaydedilirken, uzmanlar jeopolitik istikrarsızlık nedeniyle altına olan talebin arttığını vurguladı.

Uzmanlara göre ülkelerin merkez bankalarının yoğun altın talepleri, ABD ve Batı ülkelerinin mali yaptırımları nedeniyle dolar ve euronun daha az güvenli hale geldiğini kanıtlarken, özel yatırımcılar döviz sıkıntısı nedeniyle fonlarını altın alarak kurtarmaya çalıştı.

Sonuç olarak değerli metalin popülaritesinde keskin artış yaşandığına vurgu yapan uzmanlar, aynı zamanda altını saklamanın bazı yatırımcılar için sorun olabileceğini, birçok bireysel yatırımcının altının bir ayakkabı kutusunda saklanamayacağını anlamadığını söylüyor.(Gazetemru)

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Ocak ayında en çok altın kazandırdı

 

Rusya'nın enflasyonunda düşüş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)