BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSüper zenginler lüks evlere 40 milyar dolar harcadı----

Süper zenginler lüks evlere 40 milyar dolar harcadı

Süper zenginler lüks evlere 40 milyar dolar harcadı
10 Şubat 2022 - 14:42 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl değeri 10 milyar dolar ve üzeri olan evler için 40 milyar doların üzerinde harcama yapıldı. Zenginler lüks konutları elde ettikleri serveti korumak için bir gayrimenkul yatırımı olarak görüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi süreci zenginler servetlerini daha da pekiştirdiği ve küresel servet eşitsizliğinin daha da büyüdüğü bir dönem oldu. Bloomber International’In haberine göre zenginler bu yeni elde ettikleri serveti lüks evler satın alarak değerlendirdi.

Emlak komisyonculuğu şirketi Compass’in raporuna göre, 2021 yılında değeri 10 milyon dolar veya daha yüksek olan lüks konut gayrimenkulleri için 40 milyar dolardan fazla harcama yapıldı. Bu rakam 2020 yılındakinin iki katından daha fazla.

Geçen yıl sadece New York’ta 10 milyon dolar ve üzerinde satışı yapılan 5 gayrimenkul toplamda 101 milyon dolara satıldı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, borsaların yeni zirveleri belirlediği ve faiz oranlarının düşük kaldığı son iki yıl dünyanın en zengin %0,1’lik kesimi için oldukça verimli geçti. Bununla birlikte lüks ev pazarı hem ticaret yapmak hem de paralarını yükselen enflasyondan korumak isteyenler tarafından yoğun talep görmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha sıkı para politikası uygulayacağını duyurmasına ve piyasalarda oynaklığın devam etmesine karşın lüks ev alımları yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Compass’in Emlak Sorumlusu Carl Gambino, şirketin paylaştığı raporda, “Birçok kişi lüks gayrimenkullere enflasyona karşı bir koruma yatırımı, güvenli ve değer kazandıran bir varlık olarak bakıyor” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl ABD’de 10 milyon dolar veya üzerinde fiyatlanan 2.300'den fazla konut işlemi yapıldı. Bu rakam 2020'ye göre %112'lik bir sıçramayı ifade ediyor. Söz konusu lüks ev satışlarında Los Angeles en büyük paya sahip olurken, Manhattan ve Palm Beach de sırasıyla ikinciliği ve üçüncülüğü elde etti.

5 ekonomistten emlak piyasası tahminleri

 

Süper yat sahipleri tatili bedavaya getirdi

 

Richard Gere lüks evini 28 milyon dolara satıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)