BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSunak: Vergi iadesi haksız bir uygulama----

Sunak: Vergi iadesi haksız bir uygulama

Sunak: Vergi iadesi haksız bir uygulama
03 Ağustos 2023 - 01:18 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Brexit sonrası kaldırılan vergi iadesi hakkının Londra'nın merkezindeki çok küçük bir alandaki işletmelere avantaj sağladığını ve KDV iadesinin geri getirilmeyeceğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, şu an kaldırılmış olan ve turistlerin faydalandığı vergi iadesi hakkının Londra'nın merkezindeki çok küçük bir alandaki işletmelere avantaj sağladığını söyleyerek uygulamanın dönmesini bekleyenlerin umutlarını kırdı.

2021 yılından önce Avrupa Birliği dışından gelen turistler İngiltere'deki alışverişlerinde ödedikleri katma değer vergisinin iadesini alabiliyorlardı. Brexit sonrası vergi iadesine son verildi. AB ülkelerinde ise bu uygulama devam ediyor.

Lüks tüketim markaları, üst segment mağazalar, oteller, restoranlar ve lüks terziler yabancı ziyaretçilerin alışverişleri için artık Londra yerine Paris ve Milano'yu tercih ettiğini savunuyor.

Sunak bir radyoya verdiği röportajda yorumlarının piyasalara etki etmesi nedeniyle vergi politikaları ile ilgili konuşmaktan çekindi fakat turistlere sağlanan vergi iadesinin avantajını görenlerin yüzde 97'sinin Londra'nın merkezinde çok küçük bir alanda bulunduğunu söyledi.

Sunak dengeleyici bir perspektiften bakıldığında bu uygulamanın toplumun çok küçük bir kesimine fayda sağlayan bir vergi avantajı olduğunu vurguladı. (Euronews)

İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e 'sivillerin korunması' çağrısı

 

Sunak: Enflasyonu düşürmek kolay olmayacak

 

İngiltere Başbakanı Sunak marketlerden fiyatlara sınırlama istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)