BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSunak: İngiltere ekonomisi bu yıl yüzde 6,5 büyüme yolunda----

Sunak: İngiltere ekonomisi bu yıl yüzde 6,5 büyüme yolunda

Sunak: İngiltere ekonomisi bu yıl yüzde 6,5 büyüme yolunda
27 Ekim 2021 - 15:17 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere ekonomisinin bu yıl Mart ayında öngörülenden daha hızlı bir büyüme göstereceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Parlamentoda bütçe sunumunu yapan Maliye Bakanı Rishi Sunak, Bütçe Sorumluluk Ofisi (OBR) tarafından yapılan makroekonomik tahminleri de açıkladı.

Sunak'ın verdiği bilgiye göre. Mart ayında İngiltere ekonomisinin 2021 yılında yüzde 4,0 büyüyeceğini öngören OBR, bu beklentisini yüzde 6,5'e yükseltti. Ancak OBR, 2022 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 7,3'tden yüzde 6,0'a indirdi. 2023 ve 2024 için yüzde 1,7 ve 1,6 olan büyüme tahminleri ise yüzde 2,1 ve yüzde 1,3'e revize edildi.

Sunak yaptığı değerlendirmede, "Bugünkü bütçe Kovid'in üzerine bir çizgi çekmiyor. Önümüzde hala birkaç zorlu ay var. Ancak, bugünkü bütçe Kovid sonrası yeni bir ekonomi için hazırlık çalışması başladı" diye konuştu.

Maliye Bakanı ayrıca, İngiltere ekonomisinin korona virüs salgını öncesinde GSYH seviyesine yılsonunda varmasının beklendiğini ifade etti. Mart ayında yapılan tahminde Kovid öncesine 2022 ikinci çeyrekte ulaşılacağı öngörülmüştü.

Enflasyonda artışın büyük bir risk olduğunu ve hükümet borç maliyetlerini keskin şekilde yükseltebileceğini belirten Sunak, enflasyon ve faizlerde yüzde 1'lik artışın 23 milyar GBP civarında bir maliyet yarattığını da vurguladı.

Enflasyonda yüksek artış beklentisi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)