BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSunak, hız tutkunlarının oylarının peşinde----

Sunak, hız tutkunlarının oylarının peşinde

Sunak, hız tutkunlarının oylarının peşinde
30 Eylül 2023 - 17:36 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık Başbakanı Sunak oy toplamak için hız sınırının uygulandığı yerleri azaltacak. Sunak'in "otomobil sürücüleri planı" çevrecileri ve belediye meclislerini kızdırıyor.

Yerelde uygulanan saatte 20 mil (yaklaşık 32 km) hız limitini sınırlamayı içeren "otomobil sürücüleri planını" yürürlüğe koymaya hazırlanan Birleşik Krallık (BK) Başbakanı Rishi Sunak, ekoloji savunucularıyla yeni bir çatışma yaşama riskine giriyor.

Rishi Sunak henüz birkaç gün önce hükümetin çevre taahhütlerini gevşettiğinde iklim uzmanlarının protesto çığlıklarına yol açmıştı.

BK Başbakanı'nın pazartesi günü düzenlenecek Muhafazakar Parti konferansında, otomobil sürücülerinin otobüs yolcularından daha öncelikli hale getirilmesini de içeren bir dizi kararı açıklamaya hazırlandığı bildiriliyor.

Muhafazakarlar arasında, otomobil kullanımını sınırlamaya yönelik politikaların gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde oy kaybına yol açabileceği endişesi artıyor.

Sunak, sözünü tutmaya çalışıyor

Londra'nın Ultra Düşük Emisyon Bölgesi'nin (Ultra-Low Emissions Zone/Ulez) genişletilmesinin yol açtığı endişeler yüzünden Muhafazakarların kıl payı kazandığı temmuzdaki Uxbridge ve Ruislip ara seçimlerinin ardından bu hamle geldi.

Sunak o dönem oyları kazanmak için "otomobil sürücüsü karşıtı politikalara" sert sınırlamalar getirme sözü vermişti.

BK Başbakanı'nın henüz belediye meclisleriyle görüşülmeyen yeni planlarının, İngiltere'deki yerel yönetimlerin anayollarda saatte 20 mil hız sınırı getirme yetkilerini kısıtlamaya yönelik adımlar da içermesi bekleniyor.

The Guardian'ın haberine göre arabaların gün içinde otobüs şeritlerine girmesinin yasaklandığı saat sayısı da sınırlanacak.

Ayrıca belediye meclislerinin, yol kurallarını ihlal eden sürücüleri tespit eden plaka tanıma kameralarından para cezası kesip gelir elde etmesine izin veren yetkilere ve bu tür kameraların sarı kutu uygulamasının olduğu kavşaklarda kullanımına da kısıtlamalar getirilebilir.

Otomobil sürücüleri planı yerel yönetimleri kızdırabilir

"Otomobil sürücüleri planı" muhtemelen karbon karşıtlarının yanı sıra yerel yönetimlerle de sürtüşmeye yola açacak.

Sunak, benzinli ve dizel otomobillerle doğalgazlı kombilerin satışının yasaklanacağı tarihin 2030'dan 2035'e erteleneceğini açıklayınca kendi partisi içinde isyan yaratmıştı.
 
BK Başbakanı, "çalışan kişilere bu kadar ciddi maliyetler yüklemenin" yanlış olduğunu söyleyerek iklim "fanatiklerini" hedef almıştı.

Ancak YouGov anketine göre duyurusundan sonraki birkaç günde Sunak'ın popülaritesi -45 gibi rekor bir seviyeye düşmüştü.

Pazar günü Galler, bazı İngiliz kent konseylerinin değerlendirdiği düşünülen şeyi yaparak kısıtlı yollarda standart hız limitini saatte 30 milden (yaklaşık 48 km) 20 mile düşüren BK'deki ilk ülke oldu.

BK Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir kaynak, sözkonusu politikaları "spekülasyon" diye nitelendiriyor.

BK Başbakanı, BBC ve ITV'nin yerel kuruluşlarına verdiği röportajlarda Yüksek Hızlı 2 (HS2) demiryolu bağlantısının Birmingham-Manchester kısmını tamamlama sözü vermekten defalarca kaçınmıştı.

Ulaştırma alanında çalışan yardım kuruluşu Sustrans, The Guardian'a yaptığı açıklamada BK Başbakanı'nın bu planlarla bir kez daha araç sürmeyen veya arabası olmayan kişileri yüz üstü bıraktığını belirtti.

Sustrans'ın sözcüsü şöyle dedi:

Başbakan neden yollarımızı arabalarla tıkamak için elinden geleni yapıyor? Bunun nasıl bir miras bırakması bekleniyor? Peki ya arabası olmayan, halkın düşük gelirli yüzde 45'lik kesimi ne olacak?
Arabalara bu şekilde öncelik vermek hiç kimseye fayda sağlamaz; ne yayalara, ne bisikletlilere, ne de toplu taşıma kullananlara. Hatta trafikte daha fazla tıkanıklık yaşayacak şoförlere de yararı yok. (Independent Türkçe)

İngiltere Başbakanı Sunak: Tünelin sonunda ışık var

Sunak: Vergi iadesi haksız bir uygulama

İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e 'sivillerin korunması' çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)