BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSummers Fed'e seslendi: Net mesaj vermeli----

Summers Fed'e seslendi: Net mesaj vermeli

Summers Fed'e seslendi: Net mesaj vermeli
22 Ağustos 2022 - 15:34 www.finansgundem.com

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers Fed yetkililerinin Jackson Hole’daki konuşmalarında ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklara dair net sinyal vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu hafta gözler Fed Başkanı Jerome Powell ve yetkililerin Jackson Hole konferansında yapacakları konuşmaya çevrildi.

Bloomberg TV’ye konuşan Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers Fed’in aynı anda düşük enflasyon, düşük işsizlik ve sağlıklı ekonominin başarılacağı önermesinden endişeli olduğunu belirterek “yetkililerin enflasyonun acı çekmeden düşeceğine dair ikna etme çabası Fed’in kredibilitesine daha fazla zarar verebilir. İşsizlik oranı yükselmeden enflasyonun düşeceğini varsaymak pek gerçekçi değil” değerlendirmesini yaptı. 

Summers “para politikasının henüz kısıtlayıcı olmadığına ve enflasyonu kontrol altına almak için sonuçlarını kabullenmemiz gerektiğine dair net sinyal vermesini umuyorum.” diye konuştu. Summers Haziran ortasından beri finans piyasalarındaki toparlanmaya dair de “finansal koşulların son toplantıdan beri gevşemesi Fed’i endişelendiriyor olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Enflasyondaki yavaşlama hakkında ise Summers “çekirdek enflasyonda bir ilerleme kaydetmedik. Enflasyon konusunda kat etmemiz gereken mesafe var” dedi.

Piyasaların odağında Jackson Hole toplantısı

 

Fed'den 50 baz puan faiz artırımı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)