BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSudan'daki çatışmalarda ölenlerin sayısı 604'e çıktı----

Sudan'daki çatışmalarda ölenlerin sayısı 604'e çıktı

Sudan'daki çatışmalarda ölenlerin sayısı 604'e çıktı
09 Mayıs 2023 - 14:30 www.finansgundem.com

Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artıyor. Ölü sayısı 604'e, yaralı sayısı ise 5 bin 127'ye ulaştı. Üstelik bölgede açlık krizi de hüküm sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan bu yana devam eden çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısının 604'e, yaralananların sayısının ise 5 bin 127'ye yükseldiğini söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Paul Dillon ise, çatışmalar sırasında 700 bin kişinin yerinden edildiğini ifade etti.

Dillon, geçen hafta bu sayının 340 bin civarında olduğunu anımsattı.

AÇLIK KRİZİ

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke de Nijerya'nın kuzeydoğusunda yaşanan açlık kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Laerke, BM ve ortaklarının çocuklar arasında akut yetersiz beslenmeyi önlemek ve insanların yaşadığı gıda sıkıntısını gidermeye yardımcı olmak için 396 milyon dolar tutarında yardım çağrısı başlattığını söyledi.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda yer alan Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde, geçen yıl haziran ile ağustos arasında, 4,3 milyon kişinin şiddetli açlık riskiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Laerke, "Çocuklarda yetersiz beslenmenin artması bekleniyor ve yaklaşık 700 bin çocuk ciddi derecede zayıflık riskiyle karşı karşıya. Eğer daha fazla fon gelmezse insani yardım kuruluşları bu risk altındaki 300 bin kişiye ulaşabilecek." dedi.

ORDU İLE HDK ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Sudan'da 2013'te Darfur bölgesindeki silahlı isyancılara karşı hükümet güçlerine destek amacıyla kurulan HDK'nin tamamen orduya katılmasını öngören "askeri güvenlik reformu" konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, 15 Nisan sabahından itibaren sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve "devlete karşı isyancı güç" ilan edilmesi kararı aldığını bildirmişti.

Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile görüştü

 

Suudi Arabistan: Sudan'a 100 milyon dolar yardım yapılacak

 

Sudan'da çatışmalar 22. gününde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)