BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuçsuz yere 38 yıl yattı, DNA testi kurtardı----

Suçsuz yere 38 yıl yattı, DNA testi kurtardı

Suçsuz yere 38 yıl yattı, DNA testi kurtardı
29 Ekim 2022 - 12:18 www.finansgundem.com

1983'teki Roberta Wydermyer cinayeti ve iki cinayet girişimi suçlaması nedeniyle hapis yatan Hastings, DNA kanıtlarının bir başkasını işaret etmesi üzerine serbest kaldı

ABD'de cinayet suçlamasıyla hapis yatan hükümlü Maurice Hastings, yeni DNA kanıtının başka bir faile işaret etmesi sayesinde yaklaşık 40 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu

Maurice Hastings isimli ABD vatandaşı, 1983'teki Roberta Wydermyer cinayeti ve iki cinayet girişimi suçlaması nedeniyle 38 yıldan uzun süredir hapis yatıyordu. Ancak yeni DNA kanıtları, sorumlunun 2020'de hapishanede ölen bir başka fail olduğunu gösterdi.

Şu anda 69 yaşında olan Hastings, 1988'de hakkında verilen hükmün bozulmasıyla serbest bırakıldı. LA County Başsavcısı George Gasco, Hastings'in hüküm giymesini "müthiş bir adaletsizlik" diye tanımladı. Gasco "Adalet sistemi mükemmel değil ve bir hükme olan güvenimizi kaybettirecek yeni kanıtlar olduğunu duyduğumuzda, hızla harekete geçmek zorunluluğumuz" diye de ekledi.

Roberta Wydermyer, 1983'te başında atılan tek el mermiyle, aracının bagajında bulunmuş, daha önce de cinsel saldırıya uğramıştı.

Sonuçta cinayetten Hastings suçlandı ve savcılar ölüm cezası verilmesini istedi. Jürinin karara ulaşamamasından sonra, ikinci bir jüri Hastings'ı 1988'de ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

O dönem kurbanın otopsisinde, ağızdan alınan örnekte sperme rastlanmıştı. Hastings tutuklandığı andan itibaren masum olduğunu söyledi, ancak 2000 yılında alınan DNA örneğine test yapılması isteği reddedildi.

Hastings sonunda masumiyet iddiasının test edilmesi talebini kabul ettirdi ve spermin ona ait olmadığı belirlendi. DNA profili, kadın kurbanını silah zoruyla bir araca sokmaya çalışmaktan hüküm giyen bir başka kişiyle eşleşti.

20 Ekim'de yapılan, mahkumiyetin bozulduğu davadan sonra konuşan Hastings, "Bu günün gelmesi için her gün duat ettim. Parmağımı kimseye uzatmıyorum ve öfkeli bir adam değilim. Şimdi sadece hala yaşıyorken, hayatın tadını çıkartmak istiyorum" dedi. (BBC Türkçe)

İngiliz Kraliyet Donanması'nda cinsel taciz skandalı

Rock and roll'ün öncü ismi 87 yaşında yaşamını yitirdi

Tiktok'çu gaspçılara 133 yıl hapis

Trump'ın eski danışmanı Bannon'a hapis cezası verildi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 3830 Ekim 2022 00:59

    ABD'de 38 yıl hapis yatmak nedir arkadaş? 38 yıl ve bu kadar sakinlik...Adam resmen Psikiyatrist gibi olmuş.