BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞubat ayında bahar havasının ardındaki büyük tehdit----

Şubat ayında bahar havasının ardındaki büyük tehdit

Şubat ayında bahar havasının ardındaki büyük tehdit
25 Şubat 2024 - 18:36 www.finansgundem.com

Şubat ayındayız ancak hava sıcaklığı 20 deredenin üzerinde. Uzmanlara göreyse bunun anlamı iklim krizi olabilir.

Mevsim kış ama kıyafetler yazlık, üstelik bu durum uzun süredir böyle. Nedeni ise Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası. Türkiye geneli Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında. İstanbul'da termometreler 20 derecenin üstüne çıktı.

Kış ortasında güneşli havayı bulan pek çok kişi durumdan memnun. Ancak uzmanlar bu sıcakların yarattığı tehlikeye dikkat çekiyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık dünya için iklim krizinin alarm zili anlamına geliyor.

NTV'nin haberine göre sıcakların yarattığı tehlikeye dikkat çeken İTÜ Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Bakın geçtiğimiz ocak ayı, Türkiye'de yaşanan en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçti. Aslında sıcak artışları küresel ölçekte bazı işlerin yanlış olduğunu bizlere gösteriyor." değerlendirmesimnde bulundu.

Uzmanlara göre mevsime göre yüksek seyreden sıcaklıklar başka tehlikeler de yaratıyor. Toros, "Bugünlerde çiçek açmaya başlayan bir bitki, önümüzdeki günlerde gelecek soğuk hava dalgasıyla beraber ciddi anlamda zarar görecek. Çifçilerin yeterince verim alamaması anlamına gelir. Barajların yeterli suyu almadığı bölgeler de var." uyarısında bulundu.

İklim krizine karşı su tasarrufuna dikkat edilmesi ve fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjinin tercih edilmesi isteniyor.

Bahar esintisi devam edecek mi? İşte yeni haftada hava durumu

 

Gmail kapatılıyor mu? İşte Google'ın yanıtı

 

Naci Görür'den Bursa depremi sonrası uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)