BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiStiglitz, merkez bankalarının enflasyonla mücadelesini değerlendirdi----

Stiglitz, merkez bankalarının enflasyonla mücadelesini değerlendirdi

Stiglitz, merkez bankalarının enflasyonla mücadelesini değerlendirdi
25 Ağustos 2022 - 10:30 www.finansgundem.com

Başta Fed olmak üzere dünyada birçok merkez bankası para politikalarını sıkılaştırıp, faizi artırmaya başladılar. Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz bu süreci değerlendirdi.

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, merkez bankalarının arz taraflı faktörlerle yönlendirilen enflasyonu düşürmek için çok agresif şekilde borçlanma maliyetlerini artırdıklarını, bunun fiyat artışlarını azdırması riski bulunduğunu söyledi.

Almanya'da gazetecilere açıklama yapan Stiglitz, pandemi nedeniyle uygulanan karantina tedbirlerinin ardından ekonomik aktivitenin yeniden başladığını ve Çin gibi ülkelerin normali yeniden tesis etmekte zorlandıklarını belirterek,. "Küresel ekonomi daha önce hiç yapmadığımız bir şeye katlanıyor" dedi.

Faiz artırmak arz taraflı sorunları çözmek" diye konuşan Stiglitz, "Durumu daha kötü yapabilir, çünkü şu anda yapmamız gereken doğru şey arz darboğazlarını aşmaya daha fazla yatırım yapmak. Ancak faizleri artırma bu yatırımları yapmayı daha zor hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

Fed üyesinden sıkılaşmaya devam mesajı

 

ECB'den 100 baz puan faiz artırımı bekleniyor

 

Biden öğrenci kredileri af planını açıkladı: Borçlar siliniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)