BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStarbucks ABD’de yeniden faaliyete başlıyor----

Starbucks ABD’de yeniden faaliyete başlıyor

Starbucks ABD’de yeniden faaliyete başlıyor
18 Nisan 2020 - 15:54 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks ABD'deki bazı mağazalarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

Starbucks, ABD'deki mağazalarını mart ayının ortalarından itibaren kapatmıştı. Şirket, bazı bölgelerdeki mağazalarını açıp durumu yakından takip etmeyi planlıyor. CNN’de yer alan habere göre; CEO Kevin Johnson'dan çalışanlara gönderilen mektupta, “Her bölgede korona virüs durumu yakından izlenmeye devam edilecek. Ardından tüm mağazaların ne zaman tamamen çalışmaya başlayacağına karar verilecek” ifadeleri yer aldı.

ÇİN’DEKİ DENEYİM ÖRNEK OLACAK

Johnson, açılacak mağazalarla ilgili kararı karmaşık ve sürekli değişen verilere göre vermeye çalışacaklarını söyledi. Şirket yetkilileri, halk sağlığı krizinin yerel durumu, sağlık ve hükümet yetkililerinin önerileri, toplum duyarlılığı ve mağazaların operasyonel hazırlığı olmak üzere 4 ana kriter üzerinden şirketi bilgilendirecek. Kevin Johnson, Starbucks'ın Çin'de benzer planlamayla mağazaları yeniden açtığını belirtti

HİSSELERİ YÜZDE 17 DEĞER KAYBETTİ

Şirketin ABD'deki 15 bin mağazasından bazıları sadece ‘arabaya servis' sistemiyle çalışmaya devam ediyor. Bazı yerel mağazalarda ise eve teslimat şeklinde hizmet veriliyor. Starbucks CEO'su Kevin Johnson, Çin'de yaşadıkları deneyimin ABD'de kendilerine yol göstereceğini dile getirerek, “Dikkatli bir şekilde düşünerek bir sonraki aşamaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı. Starbucks'tan geçen hafta yapılan açıklamada, virüs salgını nedeniyle gelirlerin yarı yarıya azalabileceği uyarısı yapılmıştı.

Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 17 değer kaybetti. Türkiye'de korona virüs salgını sonrası önlem alınan ilk alanlardan biri, kafe ve kıraathanelerin kapatılması olmuştu.

Starbucks'ta korona virüs tedbiri

ABD'de korona bilançosu: 33 bin 286 ölüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)