BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarStandard Chartered CEO’su: Kripto paralar kalıcı olacak----

Standard Chartered CEO’su: Kripto paralar kalıcı olacak

Standard Chartered CEO’su: Kripto paralar kalıcı olacak
14 Ekim 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO’su geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in değersiz olduğunu söyleyerek tepkileri üzerinde toplamıştı. Standard Chartered CEO’su Bill Winters’tan Dimon’a cevap niteliğinde bir kripto para açıklaması geldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası Standard Chartered, yeni varlık sınıfı üzerinde yaklaşan küresel piyasa düzenlemesi dalgasına rağmen kripto para birimlerinde tam hız ilerlemeyi planlıyor.

Standard Chartered CEO’su Bill Winters bankanın düzenlediği inovasyon konferansında, “Dijital varlıkların geleceğimizde çok büyük bir rolü var” dedi. Winters kişisel görüşü olarak kripto para birimlerinin “kalıcı” olduğunu söyledi.

Financial News’in haberine göre Winters açıklamasında, “Özellikle piyasanın bazı kesimlerinin enflasyon konusunda endişeli olduğu ve enflasyon konusunda endişelenmek için çok iyi nedenleri olduğu düşünüldüğünde fiat olmayan para birimleri için gelecekte çok büyük bir rol var” ifadelerine yer verdi. CEO, “Şu anda merkez bankaları keşfedilmemiş bir bölgede çok sıkı para politikası deneyleri yapıyor. Bu nedenle insanların bir alternatif istemesi son derece mantıklı” dedi.

Winters’ın açıklaması JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın kripto paraları hedef aldığı konuşmasından birkaç gün sonra geldi. Dimon kripto paraları “beş para etmez” olarak tanımlamış ve JPMorgan’ın Bitcoin bağlantılı borsada işlem gören birkaç ürünü piyasaya sürme planlarını açıklamasına karşın altında yatan temel teknolojiyi sorgulamıştı.

Standard Chartered CEO’su Dimon’ın açıklamalarına ilişkin yorumlarında, “Ben Bitcoin sahibi değilim. Ancak portföylerde bir rol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte tamamen merkezi olmayan kripto para birimlerinin mi yoksa bir miktar yönetilen kripto paraların mı tercih edileceği konusunda büyüleyici sorular var” ifadelerine yer verdi. Winters stablecoin olarak da adlandırılan ve fiat para birimlerine göre volatilitesini limitleyen varlıklara dikkat çekti.

Winters, “Piyasada bu enstrümanlar için bir rol varsa, o zaman bunu desteklememiz için bizim de bir görevimiz olacaktır. Ancak bu alan her zaman Çin'de veya başka bir yerde yapılabilecek köklü piyasa düzenlemesi korkuluklarına tabidir" diye de ekledi.

Standard Chartered, BitGo, Coinbase ve Gemini gibi dijital varlık platformlarına rakip olmak için Avrupalı kurumsal yatırımcılara yönelik kendi kripto borsasını hazırlıyor. Banka Zodia Markets adını verdiği kripto borsasının geliştirilmesi de dahil olmak üzere bu yıl müşterilerinin kripto varlıklara erişimini sağlamak için önemli ölçüde yatırım yaptı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Standard Chartered, kripto varlıklar alanına giren birkaç büyük finans firmasından birisi. JPMorgan ve Goldman Sachs gibi diğer firmalarsa, bankaların kripto varlıklar alanına girmesine izin vermeyen piyasa düzenleyici kuralları gerekçe gösteriyor.

Dev bankanın CEO'suna göre Bitcoin "beş para etmez"

 

Bitcoin'de yeni yatırım hamlesi nasıl olmalı?

 

Fintek yatırımlarının yeni merkezi Latin Amerika

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)