BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSputnik V'nin geliştiricisi açıkladı: Salgın ancak böyle biter!----

Sputnik V'nin geliştiricisi açıkladı: Salgın ancak böyle biter!

Sputnik V'nin geliştiricisi açıkladı: Salgın ancak böyle biter!
08 Şubat 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

Rusya tarafından geliştirilen korona virüs aşısı Sputnik V’yi geliştiren enstitünün başkanı pandeminin geleceğine dair açıklamalarda bulundu.


Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ve Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen korona virüs aşısı Sputnik V’nin geliştiricisi Alexander Gintsburg, “Her altı ayda bir yeniden aşılanmamız gerekiyor ve böylece korunacağız” derken dünya nüfusunun yüzde 80'inin yedi aydan fazla olmayan bir süre içinde aşılanması durumunda korona virüs pandemisinin sona erebileceğini söyledi.

“Bu hedefe ulaşmak için öncelikle yeterli aşı stoğunun oluşturulması ve Kovid-19 antitoksin üretmeyen ülkelere sağlanması gerekmektedir” diyen Gintsburg, ülkesinin bu duruma katkıda bulunabileceğini vurguladı.

NTV'deki habere göre; Gintsburg, Sputnik V ile aşılanan kişilerin Omikron varyantının türünün neden olduğu ciddi vakalara karşı yüzde 75, Sputnik Light ile güçlendirici olanların ise Omikron kapma durumunda hastaneye yatmaya karşı yüzde 100 korumaya sahip olduklarını söyledi.

ALTI AYDA BİR AŞI

Sputnik V ile son aşılamanın üzerinden bir yıl geçmişse, aşının Omikron’a karşı koruması yüzde 55 olarak açıklanmıştı.

Gintsburg, "Bundan doğrudan bir sonuç çıkarabiliriz” derken, “Her altı ayda bir yeniden aşılanmamız gerekiyor ve böylece korunacağız. Aynı şeyi delta varyantı hakkında da söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Gamaleya Enstitüsü başkanı, Sağlık Bakanlığı himayesinde ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun katılımıyla Gamaleya Enstitüsü ekibinin burun içinden enjekte edilen Kovid-19 spreyi geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Belçika 4'üncü doz aşılamaya geçiyor

 

Pfizer, aşı satış cirosu için tahminini yükseltti

 

Almanya'da eczanelerde aşı dönemi başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)