BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da eczanelerde aşı dönemi başlıyor----

Almanya'da eczanelerde aşı dönemi başlıyor

Almanya'da eczanelerde aşı dönemi başlıyor
08 Şubat 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

Aşı kampanyasını hızlandıran Almanya’da, eczanelerde de aşı yapılacağı açıklandı. İlk aşamada, ülkedeki 18 bin 500 eczaneden 500'ünde aşı yapılabilecek.

Almanya Kovid-19 salgınıyla mücadelede aşı kampanyasının hızlandırılması amacıyla bugünden itibaren eczanelerde aşı uygulanmaya başladı. Yeni karar kapsamında ilk aşamada, ülkedeki 18 bin 500 eczaneden 500’ünde aşı yapılabilecek.

Alman Federal Eczacılar Birliği, önümüzdeki haftalarda daha fazla eczanenin aşı kampanyasına katılacağını, şu anda binden fazla eczanenin aşı için tüm gerekliliklere sahip olduğunu ve yaklaşık 6 bin eczacının aşı için eğitim aldığını açıkladı.

ECZANELER EN İYİ ULAŞILABİLİR YERLER

Federal Alman Eczacı Dernekleri Birliği (ABDA) Başkanı Gabriele Regina Overwiening yaptığı açıklamada eczanelerin, doktor muayenehaneleri ve aşı merkezlerine destek için aşı yapacakları vurguladı ve şöyle devam etti: 

"Örneğin aşı randevusu ayarlamadığı için henüz aşı olamayanlara ulaşmak istiyoruz. Federal hükümetin aşı kampanyasını desteklemek için ülke çapında daha iyi ulaşabilen eczanelerin konumunu kullanmak istiyoruz. Eczanelerde yapılan aşılar güvenlidir. Herkes en iyi şekilde ilgilenileceğinden emin olabilir. Eczacılar ayrıca, aşı reaksiyonu durumunda ilk yardım önlemlerinin alınması gerektiği gibi beklenmedik bir durumda da eğitilmiştir."

VAKA SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Almanya’da Kovid-19 salgınında vaka sayısı artmaya devam ediyor. Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından açıklanan verilere göre, son 24 saatte Almanya’da 169 bin 571 yeni vaka tespit edilirken salgın nedeniyle 177 kişi hayatını kaybetti. Salgının başından bu yana toplam 11 milyon 287 bin 428 korona virüs vakasının tespit edildiği Almanya’da, 118 bin 943 kişi ise hayatını kaybetti. Ülke genelinde haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı ise bin 441 olarak belirlendi.

Almanya’da aşı kampanyası kapsamında nüfusun yaklaşık yüzde 76’sı Covid-19’a karşı tam aşı yaptırırken, nüfusun yüzde 54.3’üne ise hatırlatıcı doz uygulandı.

Almanya'da korona kısıtlaması anlaşmazlığı

 

Almanya'da rekor vaka sayısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)