BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSPK'dan bankalar için önemli açıklama!----

SPK'dan bankalar için önemli açıklama!

SPK'dan bankalar için önemli açıklama!
10 Nisan 2015 - 15:41 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, dün bankaların yeni düzenlemelerle ilgili olarak dile getirdikleri rahatsızlara yanıt verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, SPK düzenlemesinin bankalar için ikincil bir vergilendirmeye imkan verip vermeyeceği ile ilgili, "Bu konuda vergi otoritesi karar verecek ama bizim düzenlemelerimizle ilgili ilave bir verginin gündemde olmadığını biliyorum" dedi.

Ertaş, AA muhabirinin dün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile banka üst yöneticilerinin toplantısının ardından açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın'ın "Toplantıda konuşulan en önemli konu SPK düzenlemesinin bankalar için ikincil bir vergilendirmeye mahal vermemesi hususu idi. Daimi temsilci konusunu Sayın Bakan'a ilettik" açıklamasına yönelik sorularını yanıtladı.

BANKALAR İÇİN YENİ VERGİ VAR MI?

Ertaş, öncelikli 25 dönüşüm programı içerisinde SPK araçlarının vergilendirilmesindeki farklılıkların giderilmesi yönünde bir eylem planı olduğunu hatırlattı.

Bazı faaliyetleri hem aracı kurumların, hem de bankaların yapabildiğini anımsatan Ertaş, yeni SPK kanunu ile getirilen bazı düzenlemelerin henüz vergisel anlamda, vergi mevzuatında düzenlemesinin olmadığını dile getirdi.

Burada bankaların tereddütlerinin oluştuğuna işaret eden Ertaş, "Ama benim bildiğim yeni herhangi bir vergi söz konusu değil. Ama önümüzdeki dönem yapılacak eylem planında açıklanan husus farklı kurumlardaki, vergi farklılığının giderilmesi. Böylece rekabete açık tüm kurumlar aynı vergi rejimine tabi olacak. Bu konuda vergi otoritesi karar verecek ama bizim düzenlemelerimizle ilgili ilave bir verginin gündemde olmadığını biliyorum" şeklinde konuştu.

TURKCELL’İN TEMETTÜ KARARI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

SPK Başkanı Ertaş, Turkcell ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Turkcell Genel Kurulu'nun 5 yıldan sonra ilk kez toplandığını anımsatan Ertaş, temettü konusunda beklentilerin ötesinde bir karar çıktığını, bunun hem yerli, hem de yabancı ortakları memnun eden bir tablo olduğunu söyledi.

TURKCELL’DEKİ TABLO MEMNUN EDİCİ

Şirket genel kurulları 2 yıl üst üste toplanmaz ise Ticaret Kanunun genel kurula verdiği yetkilerin Yatırımcı Tanzim Merkezi'ne, onun da yönetimi SPK'da olduğu için SPK'ya geçtiğini bildiren Ertaş, şunları kaydetti:

"Ama şu anda o ihtimal önümüzdeki 2 yıl için ortadan kalktı. Ortaklar kendileri gündem maddesini belirleyip kararları kendileri alıyorlar. Biz ona müdahale etmiyoruz. 5 yıl hiç bir araya gelmeyenlerin tekrar bir masaya oturması, bu kadar stratejik konularda karar almaları tabii ki bizleri ve herkesi memnun eden bir tablo. Diliyoruz ki devamı da gelsin."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)