BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSPK yarışmasında ödüller sahibini buldu----

SPK yarışmasında ödüller sahibini buldu

SPK yarışmasında ödüller sahibini buldu
20 Mayıs 2013 - 14:52 www.finansgundem.com

SPK tarafından düzenlenen 3.Kompozisyon Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından finansal eğitim ve farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında lise ve ortaokul öğrencilerini kapsayan 3. Kompozisyon Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde SPK Kurul Üyesi Birol Küle, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, TSPAKB Yönetim Kurulu Üyesi Alp Tekince ve öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Gong Töreni'nde sahiplerine verildi. Ödül töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, sermaye piyasası kurumları olarak sermaye piyasasının gelişmesi için genç nesillerin bilinçlendirilmesi, farkındalıklarının artırılmasını çok önemsediklerini söyledi. Yılmaz, geçen yıl imzalanan "Yatırımcı Seferberliği Protokolu" çerçevesinde başta SPK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar olarak kitlelere ulaşacak çalışmaları gerçekleştirmeye gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"İlk ve orta öğretim çağında yaklaşık 15 milyon öğrenci eğitim görüyor ve bu öğrenciler geleceğin yatırımcıları olacak. Dolayısıyla biz gençlerimize, çocuklarımıza bu yaştan sermaye piyasasına yatım yapmanın önemini ve bunun ne şekilde yapılması gerektiğini anlatabilirsek önümüzdeki 10 yıl, 20 yıl sonra çok daha sağlıklı bir sermaye piyasasına sahip olabileceğimize inanıyoruz. Çünkü bir taraftan anne ve babaları bilinçlendirmeye çalışırken diğer taraftan o anne ve babaların yetiştirdiği çocukların bilinçlenmesinin aile içerisinde oluşturacağı sinerjinin tüm topluma yayılacağını ve tüm toplumun top yekün olarak bu seferberliği katkı sağlayacağını inanıyoruz." Ortaokullar arasında birinciliği Antalya Turgut Reis Ortaokulu'ndan Serra Ertunç kazanırken, ikinciliği Zonguldak TED Ortaokulu'nda Naz Üstündağ, üçüncülüğü ise Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu'ndan Beyza Ardıç kazandı. Liseler arasında ise birinciliği Ankara Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gamze Süslü kazanırken, ikinciliği Burdur Ercan Akın Fen Lisesi'nden Burak Bahadır Akın, üçüncülüğü ise Mersin Erdemli İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Fatma Nur Erkılınç kazandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)