BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSPK Başkanı TEFAS'ı anlattı----

SPK Başkanı TEFAS'ı anlattı

SPK Başkanı TEFAS'ı anlattı
12 Ocak 2015 - 10:43 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş katıldığı canlı yayında TEFAS'la ilgili ayrıntıları açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş,  Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'na (TEFAS) hakkında soruları yanıtladı. Ertaş, " TEFAS sadece Türk yatırımcılarına hitap etmeyecek. Küresel yatırımcıya da ulaşacak" dedi.

TEFAS'ı uygulamaya koyarken büyün kurumları ikna ettiklerini söyleyen Ertaş,  "TEFAS'la ilgili çalışmalar son bir yılda ivmelendi. Türkiye'de sermaye piyasası araçları genişledi. Alternatif fonları hayata geçirmemiz gerekiyor. Portföy yöneticilerine artık büyük görev düşüyor. Özel sektör tahvil ihracında ciddi bir artış var. Yatıırm fonlarının performansı önceki yıllardan daha iyi durumda. Yatırım fonu portföyünü ilk defa 2014 yılında  5.5 milyar lira büyütebildik. 2014'te yatırım fonlarını 35.5 milyar TL ile kapattık. Tahvil ihraçlarında kredi derecelendirmesini zorunlu tutmadık. Likit fonları kurumlar isterse TEFAS'a koyabilecekler. Şu anda korumalı fonlar TEFAS'ta yer almayacak. Şu ana kadar fonların büyük kısmı nitelikli yatırımcılara satıldı. Nitelikli yatırımcılar ihracı firmaları kendisi değerlendiriyor." dedi.

YATIRIMCILAR BİLİNÇLİ YATIRIM YAPSIN

Vahdettin Ertaş yatırımcılara da uyarılarda bulundu.  Ertaş. "Yatırımcıların bilinçli yatırım kararı vermeleri kendi menfaatlerine. Bir şirketin hissesini almak şirkete ortak olmak demektir." dedi.

HALKA ARZLARDA RADİKAL KARARLAR

SPK Başkanı Ertaş, halka arzlarla ilgili konulara da değindi. Ertaş, halka arzlar konusunda son iki yıldır radikal önlemler alındığını söyledi. Halka arzlarda şirketlerin önü kapatıldığında KOBİ'lerin gelişimine engel olunacağını söyleyen Ertaş, sermaye piyasaları bünyesinde forex kaldıraç konusunda çalışma grubu oluşturulduğunu ve çalışma sonucunu beklediklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)