BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'den Türkiye için flaş not açıklaması----

S&P'den Türkiye için flaş not açıklaması

S&P'den Türkiye için flaş not açıklaması
28 Eylül 2015 - 14:02 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, Türkiye'nin kredi notuna ve görünümüne yönelik açıklamalarda bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye ve Endonezya'nın paylaştıkları tüm benzerliklere rağmen, kredibilite  açısından zıt yönlere ilerlemekte olduklarını, bunun temel nedeninin de politika trendleri ve dış politika farklılıkları olduğunu bildirdi.
 
S&P, Türkiye ve Endonezya'yı karşılaştırdığı raporunda, "Her iki ülke de global likidite ve yatırımcı güvenindeki kırılganlıklara karşı kırılgan, ancak Türkiye'nin yüksek dış borçluluğu ve büyüm finansman ihtiyaçları gelişmekte olan ekonomilerden gelişmiş olanlara doğru sermaye akışı değişimlerinin hızlanmasına karşı daha hassas olmasını yol açıyor" ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye ve Endonezya için yabancı para cinsinden kredi notlarının BB+ olduğunu belirten S&P, ancak Türkiye için görünümü 2014 yılı başlarında 'durağan'dan 'negatif'e, Endonezya için ise Mayıs 2015'te'durağan'dan 'pozitif'e revize ettiklerini hatırlattı. S&P, Endonezya'nın büyük gelişmekte olan piyasalar arasında 'pozitif' görünüme sahip 2 ülkeden biri olduğunu da vurguladı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)