BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSpaceX'te çalışan Türk mühendis hayatını kaybetti!----

SpaceX'te çalışan Türk mühendis hayatını kaybetti!

SpaceX'te çalışan Türk mühendis hayatını kaybetti!
23 Ocak 2024 - 14:47 www.finansgundem.com

SpaceX’te kıdemli fırlatma mühendisi olarak çalışan 31 yaşındaki Yiğit Tokbey, ABD’nin California eyaletinde geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti.

Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada, genç Türk uzay mühendisi yaşamını yitirdi. Çok sayıda aracın karıştığı kazada hayatını kaybeden kişinin Sanatçı Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu 31 yaşındaki Yiğit Tokbey olduğu öğrenildi.

Aileye yakın isimlerin yaptığı açıklamada, "SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tokbey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor" denildi.

SpaceX'te birçok projede görev aldı

Tokbey’in, SpaceX'te Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarının fırlatılmasında görev aldığı aktarıldı.

Hülya Yiğitalp ile iş insanı Rıfat Tokbey’in üç çocuğundan biri olan Yiğit Tokbey'in cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Adana'da toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirilecek.

Elon Musk: Yapay zeka hepimizi öldürecek!

 

Elon Musk X’in değerini kasıtlı mı düşürüyor?

 

Space X'in sahibi Musk'tan mesaj geldi: Chandrayaan-3 sevinci!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)