BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P Porto Riko'nun notunu düşürdü----

S&P Porto Riko'nun notunu düşürdü

S&P Porto Riko'nun notunu düşürdü
05 Şubat 2014 - 02:41 www.finansgundem.com

S&P, Porto Riko'nun kredi notunu BB+'ya düşürdü. Spekülatif düzeye inen ada ülkesinin yeni borçlanma yapması zorlaştı

S&P Porto Riko’nun kredi notunu BB+’ya düşürdü. Bu sonuçla “yatırım yapılabilir” kategoriden “spekülatif” düzeye inen Porto Riko’nun yeni borçlanma yapmasının zorlaşması bekleniyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, yönetimi ABD’ye bağlı Karayibler'de bir ada devleti olan Porto Riko’nun kredi notunu BBB-'den BB+’ye düşürdü. Adayı ayrıca negatif izlemeye alan kredi derecelendirme kuruluşu yeni not indiriminin de sinyalini vermiş oldu.

S&P bugün yayınladığı raporda adanın küçülen ekonomisine dikkati çekerek yeni borçlanma ve likidite sıkıntısıyla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

3,6 milyon nüfuslu adanın 16 milyar doları devlet garantili toplam 70 milyar dolar borcu bulunuyor. Porto Riko bir süredir emekli maaşlarında kısıntıya gitmek, vergileri artırmak ve bütçe açığını azaltmak gibi ekonomik tedbirlere başvuruyordu.

Diğer iki büyük kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ve Fitch, Porto Riko’nun yatırım düzeyindeki notunu hala korumakla birlikte geçen aylarda adaya not kesintisine gidebilecekleri yönünde uyarıda bulunmuşlardı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)