BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P: Çin'in notu düşürülebilir----

S&P: Çin'in notu düşürülebilir

S&P: Çin'in notu düşürülebilir
08 Mart 2024 - 07:49 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global ekonomik toparlanmanın zayıf kalması durumunda Çin'in notunun düşürülebileceği uyarısında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, ekonomik toparlanmanın zayıf kalması ya da büyük ölçüde kapsamlı teşviklerle sürdürülmesi halinde Çin'in kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulundu.

S&P Çin'in notunu en son 2017'de düşürmüştü.

S&P analisti Kim Eng Tan, ekonominin toparlanması ve mali baskıların hafiflemesi için Çin'e ilişkin kötümserliğin ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Tan, "Çin ekonomisinde iyileşmenin şu anda düşündüğümüzden biraz daha geleceğe ertelenmesi halinde - ki bu önümüzdeki bir veya iki yıl içinde olacaktır. S&P'nin bu görüşü nota yansıtmak zorunda kalabilir. Bu da negatif yönde bir derecelendirme eylemi olabileceği anlamına geliyor" dedi.

Şimdilik sinyallerin "karışık" olduğunu vurgulayan ve ekonominin bu yıl "biraz" toparlanması için hala "iyi bir şans" olduğunu belirten Tan, "Eğer bu sıçrama planlanandan çok daha fazla teşvike ihtiyaç duyarsa, Çin'in borcu daha hızlı artacağı için "negatif derecelendirme eylemi için argümanlar güçlenecektir" ifadelerini kullandı.

Çin'in döviz rezervlerinde artış

 

Çinli ICBC "En değerli marka" koltuğunda zirvedeki yerini korudu

 

Çin'in ihracat ve ithalatı yılın ilk 2 ayında beklentileri aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)