BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P 500'ü fırlatacak adım----

S&P 500'ü fırlatacak adım

S&P 500'ü fırlatacak adım
17 Haziran 2013 - 08:15 www.finansgundem.com

Fed'in ekonomiyi teşvik etmek için aldığı önlemleri azaltacağı tartışmaları S&P 500 Endeksi'ne yüzde 16 kazandırabilir

ABD Merkez Bankası'nın parasal genişleme önlemlerini azaltmaya başladığı zaman hisselerin yükseldiğini hatırlayan yatırımcılar, borsadan 500 milyar doların silinmesini bir fırsat olarak algılıyor.
Bloomberg'in verilerine göre 21 Mayıs'taki rekorundan yüzde 2.5 düşmüş olan Standard&Poor's 500 Endeksi, merkez bankasının faizleri artırmaya başladığı son 4 seferde 2 yılda ortalama yüzde 16 kazanç sağladı. Aralık 2008'den bu yana hisselerin yüzde 87 değerlenmesi Fed'in tahvil alımlarını azaltması sonrasındaki en büyük kazanç olsa da, bu sıçrama değerlemeleri tarihi ortalamaların üzerine çıkarmadı.
Piyasadaki ayılar bu kez ekonominin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en düşük hızında büyümesine rağmen hükümetin harcamaları ve merkez bankasının da tahvil alımlarını azaltması baskılarından ötürü işlerin bu kez farklı olduğu görüşünü paylaşıyor. Boğalar ise Fed'in teşvikleri azaltma kararının, ekonominin kendi kendine genişleyebileceğinin kanıtı olacağı ve değerlemelerin de kazançları desteklemek için yeterince düşük olduğuna inanıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)