BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSözleşme imzalandı, İzmir'de grev bitti----

Sözleşme imzalandı, İzmir'de grev bitti

Sözleşme imzalandı, İzmir'de grev bitti
02 Ağustos 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanlarının başlattığı grev, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından sona erdi ve seferler normale döndü

İzmir'de 31 Temmuz'da başlayan metro ve tramvay çalışanlarının grevi İzmir Metro AŞ ile Türkyie Demiryolu İşçileri Sendikası arasında anlaşmaya varılmasının ardından sona erdi ve kentte ulaşım normale döndü.  

İzmir Metro A.Ş. adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamayınca, metro ve tramvay çalışanları 2 gün boyunca greve gitmişti. Her gün yüz binlerce yolcu taşıyan hatlar kapandı, kentin kara yolu trafiğinde yoğunluk yaşandı.

Tunç Soyer açıkladı

Öte yandan taraflar dün bir araya geldi. İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantı sonucunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapılan görüşmelerde uzlaşı sağlandığını duyurdu. Metro ve tramvay seferleri yeniden başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Demiryol-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz TİS görüşmelerinde; en düşük 22.105, en yüksek 25.009 lira olan teklifimizdeki yevmiye ücretlerini sendika aynen kabul etti. Belediyemiz de diğer sosyal haklarda ortalama yüzde 7 artışa rıza gösterdi. Böylece grevi sonlandıracak mutabakat sağlanmış oldu. Hem belediyenin tüm çalışanları için sürdürdüğü ücret politikasındaki denge korundu hem de her iki tarafın yaptığı fedakarlıkla anlaşma noktası bulundu. Süreç boyunca sabreden, destek olan tüm vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sendikadan açıklama

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası ise sosyal medya hesabından, İzmir Metro AŞ'de yürütülen 10. dönem toplu iş sözleşmesinin (TİS) iki tarafın karşılıklı uzlaşıya varması sonucu imza altına alındığını bildirdi.

Seferlerin yeniden başlamasının ardından metro ile yolculuk eden vatandaşlardan kimileri grevi desteklerken, kimileri ise tepki gösterdi. Yeniden seferlerin başladığı Halkapınar metro hattını kullanan Arif Cezairlioğlu, "Halk çok mağdur oluyor. İki tarafın da fedakarlık göstermesi lazım.

Herkes istediğini alamıyor, işçi grubunun da fedakarlık göstermesi lazım. Ulaşım, su ve hava gibi ihtiyaçtır" dedi. Sefer Yıldırım ise "Greve gidenler haklıdır. Destekliyorum ve onları haklı buluyorum. Grev nedeniyle seferlerin kapalı olduğunu biliyorduk. Bu yüzden mağduriyet yaşamadık" diye konuştu.

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları grevde

 

İzmir'de ulaşıma zam

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri iş bırakma eylemi yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)