BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSon köşk anketleri!----

Son köşk anketleri!

Son köşk anketleri!
13 Temmuz 2014 - 09:45 www.finansgundem.com

Anar'ın son Köşk seçimi anketine göre Erdoğan yüzde 55, İhsanoğlu yüzde 38, Demirtaş yüzde 8 oy alacak

Köşk seçimi için geri sayım sürerken araştırma şirketleri de tahminlerini paylaşmaya başladı. 30 Mart'ta en isabetli rakamı veren şirketlerden biri olan Anar, slogan ve programlarını açıklayan Köşk adaylarını analiz etti. Genel Müdürü İbrahim Uslu, 5 partinin desteklediği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun lansman toplantısında acemilik yaşadığını belirterek, hitabet konusunda da etkisiz kaldığını söyledi. Uslu, “Akademisyenlerin genellikle kürsü, hitabet gibi tecrübeleri vardır. Ama Sayın İhsanoğlu sanki yıllarca kürsülerde ders vermemiş gibi” dedi.

Soru-cevap kısmında İhsanoğlu'nun bazı çevreler tarafından beğenilmesine anlam veremeyen Uslu, “Performansı bana kalırsa iyi değil. Siyaset, sosyoloji, hukuk bilgisi gerektiren sorular sorulduğunda orada üretilmiş cevapları çok kötü tekrar etti. Kişisel olarak hayal kırıklığı yaşıyorum. Hukuk bilgisi gerektiren, sosyoloji bilgisi gerektiren, siyaset bilgisi gerektiren birçok soruya verdiği cevaplara bakıldığında bana çok sığ geldi” dedi.

SLOGANI KOMİK BULDUM

“Ekmek için Ekmeleddin” sloganını komik bulduğunu söyleyen Uslu, iletişimcilerin bu sloganı tebessüm ederek karşıladıklarını düşündüğünü belirtti. Uslu, “Açıkçası bunlarla rekabet edemez. Sayın Başbakan gibi siyasal iletişimi dünya standartlarının üstünde kullanan biriyle rekabet etmesine imkan yok. Bir kere söylemiştim hâlâ arkasındayım, bu yarış Çırçırspor ile Real Madrid rekabeti gibi bir şey olacaktır” dedi.

REKABET SERTLİK GETİRİR

Seçim sürecinde sert tartışmaların olmayacağını belirten Uslu, kampanya sürecinde safiyane bir “Centilmenler Kulübü” yaşanmayacağına dikkat çekti. Rekabetin içerisinde üslupların sertleşebileceğini söyleyen Uslu, sosyal tartışmalar siyasi partiler tarafından seçim süreçlerinde yapılır, bunlar olan şeyler. Sayın İhsanoğlu'nun mizacı da öyle sert polemiklere girecek biri değil. Sayın Başbakan da pozitif bir dil kullanacağını söyledi. Bazıları safiyane olarak deyim yerindeyse Centilmenler Kulübü bekliyor” diye konuştu. 
HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın İhsanoğlu'na oy vermeyi düşünmeyen CHP'li sosyal demokratlardan birkaç puan fazla alacağını söyleyen Uslu, “Demirtaş fikirleri, duruşu, konumu itibariyle çok net bir insan. Partisinin oy ortalamasının üstünde bir oy alması muhtemeldir” dedi. Seçimlere katılımın yüzde 80'in altına düşeceğini tahmin ettiklerini belirten Uslu, düşüşün şaşırtıcı olmayacağını sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet 13 Temmuz 2014 19:18

    zaten tüsiad başkanı dinçer son durumu açıkladı....

  • mehmet 13 Temmuz 2014 19:16

    küresel güçler yani para yapıcılar nabız yokluyor ..zaten erdoganın köşk e çıkmasını istemiyorlar cevabı ..ne net istikrar bozulmasın...

  • yerele bakalım13 Temmuz 2014 17:17

    MHP+CHP+SP = % 44 hani hadi bdp de % 8 alsın nerede kaldı % 55

  • yalannn13 Temmuz 2014 17:14

    yalannn yalannn yalannn

  • bence 13 Temmuz 2014 17:08

    tayyip %42 oy alır bu tuzağa düşmeyin çevrenize de anlatın

  • araştırma şirketleri13 Temmuz 2014 17:05

    algıyla oynamayı bırakın...

  • YOK OLURSUNUZ İNŞALLAH.13 Temmuz 2014 13:04

    Sandıkta göreceğiz elmi yaman beymi yaman.birsürü devlet memurlarının yerleri değiştirildi neden sadece erdoğan rahat hareket etsin obdan kimse hesap sormasın diye ama bubların hesapları sandık başında sorulacaktır.erdoğan bunları hesaba katmamış galiba.ha birde emekliler verdiniz zamları alıpta birtarafınıza çalın yada otarafınıza KINALAR yakın.ama nedense parti yalakacıları habire erdoğan adına yazılar yazarak kendilerini mutlu sanıyorlar.

  • f13 Temmuz 2014 12:54

    Bunların amacı seçimin galibi belli gibi bir imaj yaratıp MHP ve CHP seçmeninin sandığa gitmemesini sağlamak.Düşük katılım Tayyip'e yarar.O yüzden CHP'lilerin bu tuzağa düşmemesi lazım.

  • flamenco7213 Temmuz 2014 11:29

    CHP yönetimi; halkımızın ucuzu sevdiğini varsayarak, Tahşişli adayı %100 Atatürk ekmeği diye yedirmeye çalışıyor ya..Pes:):)Yiyene afiyet olsun:):):))

  • hacı13 Temmuz 2014 11:12

    çirkefliğin adı ne zamandır rekabet olmuş. bu halk nezaketi, hoşgörüyü bilmediği kabalıktan anladığı için bu yapılanı dünyaüstü siyaset sanıyor. lan Almanya, uzak doğu, Amerika, İsrail üretimle bu noktalarda , çene ile değil. sanayimiz hani nerde? ne üretiyoruz? ilim irfan ne durumda? altıboş bir lidere dünya lideri deniliyor tam da cahillerin lideri

  • cem13 Temmuz 2014 10:56

    komık değilmi face ve twıtterı kapatanın takıpcı sayısı