BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Son çeyrek sanayi için daha iyi olacak'----

'Son çeyrek sanayi için daha iyi olacak'

'Son çeyrek sanayi için daha iyi olacak'
08 Kasım 2013 - 13:02 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatın da katkısı ile 2013 yılının son çeyreğinin sanayi açısından daha iyi olacağını vurguladı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatın da katkısı ile 2013 yılının son çeyreğinin sanayi açısından daha iyi olacağını vurguladı. Çağlayan, Avrupa'da faiz indiriminin Türkiye açısından pozitif etki yapacağını bildirdi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi Üretim Endeksi verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Birinci çeyrekte yüzde 1.3, 2. çeyrekte yüzde 3.2 yükselen sanayi üretim endeksinin 3. çeyrekte yüzde 3.8 arttığına dikkat çeken Bakan Çağlayan, “Bugün açıklanan Eylül ayı sanayi üretim endeksinin 123.8 olduğunu gördük. Eylül'de yüzde 6.4, son 3 ayda yüzde 3.8 artış var (arındırılmamış veri). Bu aynen büyümemizi de belirleyecektir. 3. çeyrekte büyümenin zayıf olmayacağına yönelik ciddi bir işaret var elinizde” dedi.

-“DÜŞÜK OLMAYAN BİR BÜYÜME GÖRÜLMEYECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ”-

Turizm, tarım ve inşaatın da 3. Çeyrek büyüme hızı üzerinde etkisi yüksek olduğu için sadece sanayi üretimine bakıp büyümenin kaç puan geleceğini söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Çağlayan, ancak düşük olmayan bir büyüme görüleceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Sanayi üretimindeki artışta hem ihracatın hem iç talebin olumlu etkisi bulunduğunu dile getiren Çağlayan, “Genel ihracatımızda ciddi bir kıpırdanma olmasa da altın dışı ihracatımızda özellikle sanayi ürünleri ihracatımızda artışlar devam ediyor. Kasım ve Aralık'ta daha da canlı artışlar göreceğimizi düşünüyorum ihracat anlamında. Bu da sanayi üretimini pozitif etkileyecektir” dedi.

-"AVRUPA MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ DİRİMİ TALEBİ OLUMLU ETKİLEYECEK"-

Çağlayan, Avrupa’daki göreceli iyileşme ile bölgeye ihracatta artış görüldüğünü vurguladı. AB'de büyümenin bu yıl da çok zayıf olacağını, ancak ithalatlarında artışın bekledikleri gibi yıl ortasında başladığını dile getiren Çağlayan, bundan en olumlu etkilenecek ülkelerden birinin Türkiye olduğunu kaydetti.
Dün Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indiriminin bu anlamda talebi olumlu etkileyeceğini kaydeden Çağlayan, “Ancak euronun değer kaybı da aleyhimize çalışan bir durum. Euro’da düşüşün ciddi boyuta ulaşmaması durumunda, dünkü Faiz indiriminin gerek sanayi üretimi, gerek ihracat ve istihdam açısından Türkiye için büyümeyi destekleyici bir gelişme olduğunu ifade edebilirim. Bunun etkilerini 2014 başında görürüz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)