BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSolunum yolu hastalıkları artıyor: Bu hastalığın semptomları ise...----

Solunum yolu hastalıkları artıyor: Bu hastalığın semptomları ise...

Solunum yolu hastalıkları artıyor: Bu hastalığın semptomları ise...
16 Ocak 2024 - 10:58 www.finansgundem.com

Acile başvuranların sayısındaki artış, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yaygınlığına işaret ediyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.


Üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle acile başvuranların sayısının arttığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, "Kış mevsimine geçişle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları sıklığı artıyor. Acile ve polikliniklere başvuru sayısında ciddi artış var. Telaşa kapılmayalım fakat koruyucu önlemleri almaya özen gösterelim" uyarısında bulundu.

Birden fazla virüsün sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının 2024 yılında da görüldüğünü ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, "Geçen yıl Kovid-19, influenza ve RSV virüslerinin bir arada görüldüğü birçok vakaya şahit olmuştuk. Bu yıl da aynı durum söz konusu. Salgının Ocak ayı boyunca da devam edeceğini düşüyoruz" dedi.

SEMPTOMLAR UZUN SÜRÜYOR

Hastaların birbirine benzer semptomlar gösterdiğini ifade eden Uzm. Dr. Delibalta, "Hastalar genellikle 38 derecenin üstünde ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrıları, bulantı ve halsizlik şikayetleriyle geliyorlar. Semptomlar yoğun ve uzun süre devam edebiliyor. Erişkinlerde influenza daha fazla görülürken çocuklarda çoğunlukla RSV virüsü görülüyor. Kovid-19 vakalarında da sayıca artış var. Semptomlar birbirine benzerlik gösteriyor fakat tedavi yaklaşımları ve izolasyon süreleri farklı" diye konuştu.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI

Bulaşı önlemek için koruyucu önlemlerin alınması konusunda uyarılarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, "RSV, influenza ve Kovid-19 gibi hastalıklar genellikle solunum yoluyla bulaşır. Bu nedenle salgından korunmak için kalabalık ortamlarda bulunmamaya, hastaysak maske takmaya ve hasta kişilere temastan kaçınmaya özen gösterilmeli. Ayrıca özellikle havlu, makyaj malzemesi vb. eşyaları da bireysel kullanmaya dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

Kovid-19 dünyayı nasıl değiştirdi?

 

Araştırma sonucu: Aşı olmayanlar, binlerce kişiyi öldürdü!

 

Aciller dolup taştı: Uzmanlardan 'influenza' uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)