BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSodexo'ya Davos'ta ödül----

Sodexo'ya Davos'ta ödül

Sodexo'ya Davos'ta ödül
06 Şubat 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

Sodexo, Davos’ta gerçekleştirilen 2013 Dünya Ekonomi Forumu’nda 3 ödüle layık görüldü

Tüm dünyada kapsamlı hizmet çözümleri sunan Sodexo, Davos’ta gerçekleştirilen 2013 Dünya Ekonomi Forumu’nda, sürdürülebilirlik taahhüdü ile sosyal, çevresel ve ekonomik alanda gösterdiği çaba ve performans dolayısıyla Sektör Lideri, Altın Sınıf ve Sektör Geliştirici dallarında 3 ödüle layık görüldü.
23–27 Ocak tarihleri arasında Davos’ta gerçekleştirilen 2013 Dünya Ekonomik Forumu kapsamında RobecoSAM Vakfı tarafından yayımlanan ‘’Sürdürülebilirlik Yıllığı’’nda 3 ödüle layık görülen Sodexo, sosyal, ekonomik ve çevresel uygulamalarında gösterdiği üstün performansla takdir edildi.
Kendi sektöründe toplamda en yüksek dereceyi alan Sodexo, yine kendi sektöründe Altın Sınıf statüsünü elde eden tek firma olduğu gibi, aynı zamanda sürdürülebilirlik uygulamalarında, bir önceki yıla göre en fazla ilerleme kaydeden kurum olarak Sektör Geliştirici ünvanını da aldı. Ekonomik ve sosyal unsurlarda en iyi dereceyi elde ederken, çevre kategorisinde de üst sıralarda yer aldı.
Kurulduğu tarihten itibaren, faaliyet gösterdiği bölgelerin, şehirlerin ve ülkelerin ekonomik, sosyal ve çevresel gelişimlerine katkıda bulunan Sodexo, atık ve enerji kullanımını azaltmadan yerel kaynakları kullanarak büyük bir küresel tedarik zinciri oluşturmaya kadar geniş bir yelpazeye yayılan, gerçekçi hedefler içeren “Daha İyi Yarınlar Planı”nı yarattı.
Sodexo Sürdürülebilir Kalkınma Yönetim Kurulu üyesi Damien Verdier, ‘’İçinde olduğumuz sektörde sosyal, çevresel ve ekonomik alanda elde ettiğimiz üstün başarılar sonucu en üst dereceyi almış olmak bilhassa sevindirici. Sodexo için sürdürülebilir kalkınma, yaptığımız işten daha fazlası; kim olduğumuz, müşterilerimizle, misafirlerimizle, tedarikçilerimizle ve topluluklarla nasıl ilişki kurduğumuzdur’’ şeklinde açıklama yaptı.
Sodexo Türkiye Genel Müdürü Sinan Fındıkoğlu, globalde elde edilen bu başarının tüm Sodexo çalışanlarının olduğunu ifade ederek, bu ödüllerin Türkiye’de de sürdürülebilirlik kapsamında gerçekleştirilen tüm taahhütleri geliştirmek adına kendilerini daha da motive ettiğini dile getirdi.
Sodexo’nun 2012’de 60 ülkede 130.000 çalışanını kapsayan ve bağımsız bir danışma şirketiyle gerçekleştirdiği müşteri memnuniyet anketi sonucuna göre, çalışanların yüzde 85’inin, rakiplerine göre Sodexo’da çalışmayı tercih ettiği ve son 4 yıla göre Sodexo’nun çalışan bağlılığının yüzde 9 oranında arttığı görüldü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)