BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSoçi'de lüks konut fiyatları New York ve Londra'yı solladı----

Soçi'de lüks konut fiyatları New York ve Londra'yı solladı

Soçi'de lüks konut fiyatları New York ve Londra'yı solladı
01 Nisan 2023 - 14:05 www.finansgundem.com

Rusya'nın en büyük tatil şehri Soçi'de lüks konut fiyatları New York ve Londra'yı solladı son yıllarda konut fiyatlarında yüksek artış olan şehir dünyada elit konut fiyatlarının en pahalı olduğu 3'üncü şehir konumuna yükseldi.

Rusya'nın popüler tatil beldesi Soçi'de elit konut metre kare fiyatları 1,4 milyon rubleyi geçti (18 bin 155 dolar). RBC gazetesinin Knight Frank'ın hazırladığı Refah Raporu'na (The Wealth Report 2023) dayandırdığı habere göre Soçi şu anda dünyada elit konut fiyatlarının en pahalı olduğu 3'üncü şehir konumunda.
 
Listenin ilk sırasında 1 milyon dolarla yalnızca 17 m2 konut satın alınabilen Monako var. Hong Kong 21 m2 ile ikinci, Soçi 29 m2 ile üçüncü sırada. Bu üç şehri New York, Singaput, Londra, Cenevre ve Los Angeles takip ediyor. Moskova ise 46 m2 ile 12'nci sırada kendine yer buldu.
 
Şirketin 2021 yılında hazırladığı raporda Soçi'de 1 milyon dolarla 41 m2 konut alınabildiği bildiriliyor. Soçi o yıl sıralamada 7'nci olmuştu.
 
Soçi'nin yükselişinin ardında Ukrayna'ya düzenlenen özel askeri operasyon ve bunu takip eden yaptırımlar sonrasında Rusya vatandaşlarının küresel mobilitesinin sınırlanması var.(Turkrus)

İngiltere emlak piyasasında kriz

 

3 günde 1 milyar dolar değerinde lüks konut satıldı

 

Lüks konutta Rusların tercihi İstanbul, İzmir ve Bodrum

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)