BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSocar, Türk bankalarından umutlu----

Socar, Türk bankalarından umutlu

Socar, Türk bankalarından umutlu
23 Mayıs 2013 - 07:09 www.finansgundem.com

4.35 milyar dolarlık STAR rafinerisi için düğmeye basan SOCAR, finansman için Türk bankalarıyla flört ediyor

SOCAR Başkanı Abdullayev, mart ayında 15 üst düzey Türk bankacısını Bakü’de ağırlarken, geçen pazartesi günü de Türk bankalarına finansman için davet mektubu gönderdi.
Hürriyet'in haberine göre, İstanbul’da yapılacak üçüncü köprü ve havalimanı projelerinin finansman bulma konusu tartışılırken, Azerbaycan devlet petrol ve gaz şirketi SOCAR, Aliağa’da kuracağı Türkiye Ege Rafinerisi’nin (STAR Rafinerisi) finansmanına katılmaları için Türk bankalarına davette bulundu. Geçtiğimiz mart ayında 11 Türk bankasının genel müdürü ve genel müdür yardımcılarından oluşan 15 kişilik bir bankacılık heyetini Bakü’deki genel merkezinde ağırlayan SOCAR, önceki gün de Türk bankalarına bir mektup göndererek, projenin finansmanına katılmaları davetinde bulundu.
SOCAR’IN BAŞKANI AĞIRLADI
SOCAR’ın ilk etapta STAR Rafinerisi için kullanacakları 3 milyar dolarlık dış kaynağı Türk bankalarının oluşturacağı bir konsorsiyumdan temin etmek istediği belirtilirken, bu amaçla rafinerinin harfiyat çalışmalarının sürdüğü 18 Mart’ta aralarında Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın da bulunduğu bir bankacılık heyetini kendi evinde ağırladı. Bir günlük bir seyahat kapsamında Bakü’ye giden bu üst düzey Türk bankacılık heyetini SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev bizzat ağırlayarak, başta Türkiye’deki yatırımları olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında kapsamlı bilgi verdiği kaydedildi.
17 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Türk bankacılara SOCAR’ın merkez binasında; rafineri, enerji, doğalgaz, petrol ve petrokimya sektörlerindeki yatırımları hakkında sunum yapan Rövnag Abdullayev, Petkim Yarımadası’ndaki yatırımlar ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ile birlikte 17 Milyar dolara ulaşacak yatırımları ile Türkiye’nin en büyük yabancı yatırımcı olacakları mesajının altını çizdi. Petkim’den Türk bankacıların Bakü temaslarıyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca, Abdullayev’in, toplantıdaki konuşmasında yatırım ajandalarını Türkiye’nin en büyük bankalarının yöneticileri ile paylaşmaktan mutluluk duyduklarını da belirttiği kaydedildi.
Eximbank’la da görüşüyor
SOCAR’a yakın kaynaklarden edinilen bilgiye göre, Socar Türk bankalarının, Türkiye’de gerçekleştirdikleri projelerin finansmanında yer almasını çok önemsiyor. Bu kapsamda Socar yöneticileri, Bakü ziyareti dışında bir süredir Türk bankalarının yöneticilerine Türkiye’de de ziyaretlerde bulundu. Şirketin aynı zamanda Eximbank’la da finansman konusunda temasta olduğu, Türk bankalarının oluşturacağı konsorsiyum ile birlikte Eximbank’tan da kredi almayı hedeflediği belirtildi.
Henüz kredi kararı almadık
KENDİLERİNE Socar’dan finansman için davet geldiğini ve Bakü’deki ziyarette de bir temsilcilerinin bulunduğunu belirten bir bankanın genel müdürü, “Bu tür büyük proje finansmanlarına ilişkin kararlar, yönetim kurulumuzda alınıyor. Bu konuda kredi verilmesi açısından henüz yönetim kurulumuzda alınmış bir karar yok” dedi.
Kimler katıldı?
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın, TSKB CEO’su Özcan Türkakın, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Finansbank Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Akbank Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, Halkbank Kurumsal ve Ticari Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atalay Tardus, TEB Yönetim Kurulu Üyesi Musa Erdem, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bilgiç.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)