BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSNB Maechler: Enflasyon yüksek olursa faiz yükseltilecek----

SNB Maechler: Enflasyon yüksek olursa faiz yükseltilecek

SNB Maechler: Enflasyon yüksek olursa faiz yükseltilecek
18 Kasım 2022 - 08:04 www.finansgundem.com

İsviçre Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Maechler, "Enflasyon tahminimizi %2'nin üzerinde görürsek, faiz oranlarını artırmaya devam edeceğiz" dedi.

SNB yönetim kurulu üyesi Andrea Maechler, İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) enflasyon projeksiyonlarını hedef seviyesinin üzerinde görmesi halinde faiz oranlarını daha da artıracağını söyledi.

SNB, oranları bu yıl iki kez %0,5'e yükselttikten sonra, daha fazla faiz artırımına hazırlanıyor gibi görünüyor.

İsviçre'de enflasyon eylüldeki %3,3'ten ekimde %3,0'e gerilese de, İsviçre standartlarına göre yüksek olmaya devam ediyor.

Maechler, "Görevimiz enflasyonu düşürmek ve bunu yapmak için elimizdeki araçları kullanacağız. Enflasyon tahminimizi %2'nin üzerinde görürsek, oranları artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Pazartesi günü SNB Başkanı Thomas Jordan, enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi nedeniyle merkez bankasının yeniden harekete geçmesi gerekebileceğini söyleyerek başka bir Faiz artırımı uyarısı vermişti.

Maechler, "Enflasyon şoklarla başladı ama artık sadece şoklardan kaynaklanmıyor. Enflasyonun daha kalıcı olma riskini taşıdığını görüyoruz. Tutarlı ve sürdürülebilir bir şekilde fiyat istikrarına ulaşmaya yönelik politikaları uygulamaya odaklanmayı sürdürmemiz çok önemli” dedi.

İsviçre frangına ilişkin olarak ise Maechler, para birimindeki değerlenmenin enflasyonu bazı komşu ülkelerdekinden çok daha düşük tutmamıza yardımcı olduğunu belirterek, "Çok yakından izlemeye devam ettiğimiz bir şey. Döviz kuru çok hızlı, çok yüksek yükselirse, döviz satın almak için müdahale etmeye hazırız. Döviz kuru çok zayıflarsa, satmaya da hazırız, ancak kendi başına bir politika olarak bilançomuzu küçültmeye henüz hazır değiliz. Bu doğru zaman değil" dedi.

Andrea Maechler: Negatif faiz oranları hayati önem taşıyor

 

İsviçre Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz sinyali

 

İsviçre Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyonla mücadele açıklaması

 

İsviçre Merkez Bankası Başkanı: Faiz oranları yeniden yükselmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)