BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsviçre Merkez Bankası Başkanı: Faiz oranları yeniden yükselmeli----

İsviçre Merkez Bankası Başkanı: Faiz oranları yeniden yükselmeli

İsviçre Merkez Bankası Başkanı: Faiz oranları yeniden yükselmeli
12 Ekim 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Jordan, fiyat baskılarının artmasıyla faiz oranlarının yeniden yükselmesi gerekir.

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, ekonomide fiyat baskılarının artmaya başlamasıyla faiz oranlarının yeniden yükselmesi gerektiğine işaret etti.

Jordan, "Finansal koşullar şimdi net bir şekilde enflasyonu hedefe geri getirmeye odaklanarak sıkılaştırılmalı" dedi ve muhataplarını temelde genişlemeci bir önyargıdan kaçınmaları ve gevşek para politikasının siyasi rahatlığından sakınmaları konusunda uyardı.

İsviçreli yetkililer, bu yıl borçlanma maliyetlerini 125 baz puan artırarak %0,5'e yükseltti ve Aralık ortasında yapılacak bir sonraki toplantıda bir artış daha yapmaları bekleniyor.

Ekonomistler o zaman çeyrek veya yarım puanlık bir adım öngörüyor olsa da, Avrupa Merkez Bankası'nın ekim ayı sonundaki kararında özellikle şahin bir hareket, SNB'nin daha agresif davranması için bir itici güç olabilir.

Jordan, anketlerinin İsviçre'deki şirketlerin müşterilere daha önce olduğundan daha kolay bir şekilde daha yüksek fiyatlar verebildiğini ve işçilerin daha büyük ücret artışlarını sağladığını gösterdiğini söyledi.

Jordan bu arada, “Merkez bankası bağımsızlığına yönelik riskler gerçek ve dünyanın her yerinde, İsviçre'de de mevcut” dedi.

İsviçre Merkez Bankası: Enflasyon için her hamle yapılacak

 

İsviçre Merkez Bankası 8 yıl sonra faiz artırdı

 

İsviçre Merkez Bankası, Faiz artırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)