BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSkandal var mı yok mu----

Skandal var mı yok mu

Skandal var mı yok mu
08 Nisan 2013 - 11:22 www.finansgundem.com

TÜİK Sanayi Üretim Endeksi Şubat verilerini açıkladı, yarım saat sonra ortalık karıştı… Peki hangi rakam doğru?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) sabah saat 10.00’da açıkladığı Sanayi Üretim Endeksi Şubat ayı verileri tartışma yarattı. Açıklamada, bir önceki aya göre yüzde 1.5 artış, bir önceki yıla göre ise yüzde 4.4 artış yaşandığı belirtildi. Ancak yarım saat geçmeden internet ekonomi sitelerinde Reuters kaynaklı düzeltme başlıklı haberde açıklamanın yanlış olduğu öne sürüldü. İddiaya göre açıklanan yüzde 4.4 yanlıştı, doğru olan rakam yüzde 1.6’ydı. Kurumun daha önceki hataları akla gelince tartışma tam bu noktada yoğunlaşırken, TÜİK yetkilileri ikinci bir açıklama yaptı TÜİK, bugün sanayi üretimi ile ilgiliyayımlanan haber bülteninde herhangi bir hata ya da düzeltme söz konusu olmadığını bildirdi.
TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:
"2010 Temel Yıllı Sanayi Üretim Endeksi, 2013 yılı Şubat ayı sonuçlarının yayımlanmasının ardından bazı haber ajanslarında sonuçların yanlış yorumlanması nedeniyle Kurumumuz tarafından düzeltme yapıldığı öne sürülmüştür.
Yayımlanan haber bülteninde herhangi bir hata ya da düzeltme söz konusu değildir.
2010 Temel Yıllı Sanayi Üretim Endeksi'nin 2013 yılı Ocak ayı sonuçları ile ilgili olarak 7 Mart 2013 tarihinde kamuoyu duyurusu yapılmıştır. Bu duyuruda da Sanayi Üretim Endeksinin yıllık değişimleri takvim etkisinden arındırılmış serilerden, aylık değişimlerin ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerden hesaplanıp yayımlanacağı belirtilmiştir.
2010 Temel Yıllı Sanayi Üretim Endeksi önümüzdeki dönemlerde de Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (EUROSTAT) ile uyumlu olarak yıllık değişimler takvim etkisinden arındırılmış serilerden, aylık değişimler ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerden hesaplanıp yayımlanacaktır."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)