BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSivas-Kayseri il sınırında deprem paniği----

Sivas-Kayseri il sınırında deprem paniği

Sivas-Kayseri il sınırında deprem paniği
02 Şubat 2021 - 03:30 www.finansgundem.com

Sivas'ın Gemerek ve Kayseri'nin Sarıoğlan ilçeleri arasındaki bölgede saat 03.02'de deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4.6 olarak açıklandı

İzmir'de art arda yaşanan depremlerin ardından bu kez de Kayseri-Sivas il sınırında meydana gelen deprem korkuttu. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi merkezli bir deprem meydana geldi. Saat 03.02'de ve 18,22 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin ardından köylerdeki bazı evlerde çatlaklar oluştu. 

KANDİLLİ'YE GÖRE MERKEZ ÜSSÜ SİVAS GEMEREK

Kandilli Rasathanesi de aynı depremin merkez üssünü Sivas'ın Gemerek ilçesi olarak bildirdi. Kandilli depremin büyüklüğünü de 4.7 olarak duyurdu. 

Kırşehir ve Nevşehir'den de hissedilen deprem nedeniyle uykularından uyananan bölge halkı sosyal medya platformlarında yaşadıkları korku ve paniği anlattı. 

"Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yok"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Büyükkılıç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından AFAD ile temas halinde itfaiye ekiplerinin teyakkuza geçirildiğini belirtti.

Büyükkılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Merkez üssü Sarıoğlan ilçemiz olan 4,6 şiddetinde bir deprem yaşadık. Şükür ki şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yok. Olumsuz bir durumda 153’ten bize ulaşabilirsiniz. Rabbim güzel ülkemizi felaketlerden korusun."

Deprem kısa süreli paniğe neden oldu

Yozgat, Nevşehir ve Sivas gibi çevre illerden de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe yol açtı.

Bazı vatandaşlar, sarsıntının ardından sokağa çıktı.

Depremin ardından Sarıoğlan ilçesinde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Sinan Karaerik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki öğretmenevinde kaldığını, deprem anında uyuduğunu ve sarsıntıyla kalktığını söyledi.

Binada kalanların panikle dışarı çıktığını belirten Karaerik, "Öyle sallandı ki böyle bir şey görmedim. Yatakta gittik gittik, geldik." dedi.

Metin Aka da deprem anında uyanık olduğunu ve televizyon izlediğini dile getirdi.

Sarsıntının şiddetiyle sokağa çıktığını ifade eden Aka, "Çok şiddetli deprem oldu. O anda avizeye baktım, lamba sallanıyordu. Uzanmış olduğum kanepe de sallanmaya başladı, panik halinde dışarı çıktım. Komşularımızın hepsinin lambası yanıyordu. Gece şartlarında evlerimizi inceledik, bir hasar yok. Allah beterinden esirgesin." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)