BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırları bilen başkan Rus casusu mu?----

Sırları bilen başkan Rus casusu mu?

Sırları bilen başkan Rus casusu mu?
11 Ekim 2022 - 14:16 www.finansgundem.com

Almanya'yı karıştıran iddia… Federal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Dairesi Başkanı Rus casusluğa ile suçlanıyor.


Almanya'da İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in Federal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Dairesi (BSI) Başkanı Arne Schoenbohm'u Rus güvenlik servisleri ile olası temasları nedeniyle görevinden almak istediği ileri sürüldü.

(Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser)

Alman medyasının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlerde Schoenbohm'un Almanya Siber Güvenlik Konseyi aracılığıyla bu tür temaslarda bulunmuş olabileceği bildirildi.

Ayrıca Schoenbohm'un kurduğu bir derneğin üyeleri arasında bulunan bir Alman şirketinin eski bir KGB çalışanı tarafından kurulan bir Rus siber güvenlik firmasının yan kuruluşu olduğu da belirtildi.

“KARARLI BİR ŞEKİLDE SORUŞTURULMALI”

İddialar konusunda yapılan yorum taleplerine ise şu ana kadar Schoenbohm, İçişleri Bakanlığı ve BSI yanıt vermedi. Yabancı istihbarat kurumları Araştırma Komisyonu üyesi Başkanı Konstantin von Notz ise "Suçlamalar kararlı bir şekilde soruşturulmalı" ifadelerini kullandı.

(Federal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Dairesi (BSI) Başkanı Arne Schoenbohm)

Schönbohm’un kurucusu olduğu Almanya Siber Güvenlik Konseyi adlı derneğe üye bazı bilişim şirketlerinin Rus istihbaratıyla bağlantılı olduğunu iddia eden Bild gazetesi, uyarılara rağmen dernek yetkilileriyle görüşmelerine devam eden Schönbohm’un tepki çektiğini yazdı.

SİBER GÜVENLİK KONSEYİ: İDDİALAR SAÇMA

Arne Schönbohm’un Rus istihbarat servisi KGB’nin eski bir çalışanı tarafından kurulan bir Rus siber güvenlik şirketi O.A.O. Infotecs’in Almanya’da yan kuruluşunun üye olduğu söz konusu derneğin kurulmasına yardımcı olduğu iddia edildi.

Almanya Siber Güvenlik Konseyi ise internet sitesine koyduğu açıklamada iddiaların saçma olduğunu belirtti.
Koalisyonun büyük ortağı SPD'den milletvekili Sebastien Fiedler iddiaların çok ciddi bir şekilde incelenmesi gerektiğini BSI'nin güven konusunda şimdiden büyük bir darbe aldığını belirtti. (Euronews)

Almanya Dışişleri Bakanı: Putin'in saldırıları kabul edilemez

 

Almanya’nın yeni ekonomi modeli: Savaş ekonomisi

 

Almanya'da şirket iflasları enerji kriziyle hızla artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)