BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketlerde MİT yasası hareketliliği!----

Şirketlerde MİT yasası hareketliliği!

Şirketlerde MİT yasası hareketliliği!
23 Şubat 2014 - 09:12 www.finansgundem.com

Teklif yasalaşırsa MİT, kurumların bilgi işlem altyapılarını kullanarak her türlü bilgiye ulaşacak

TBMM'de görüşülen MİT yasa teklifi Teşkilat'a; her türlü kamu kurumu, bankalar ve tüzel kişiliğe ait verilere bilgi işlem sistemleri yoluyla erişme imkanı verirken, bu düzenleme özel şirketleri harekete geçirdi.

Habertürk'te yer alan habere göre, teklifin yasalaşması halinde MİT, kurumların bilgi işlem altyapılarını kullanarak, onlara ait her türlü bilgiye sahip olabilecek. Düzenlemeye yönelik ilk önlem Cumhuriyet Gazetesi'nden geldi. Gazete sistemindeki pek çok bilgiyi silme, kurumsal e-mail adreslerini iptal etme kararı aldı. Gazete, haber kaynaklarını korumak için çalışanlarına da uyarıda bulundu.

TATİL FOTOĞRAFLARI

Yeni düzenleme ile tüm kurumsal bilgisayarlar MİT'in incelemesine açılmak zorunda. Böylece bilgisayarlardaki kişisel veriler, görüntüler ve fotoğraflar da risk altına giriyor. Yani MİT, bir bankacının bilgisayarındaki bankacılık verilerini çekerken, kişiye ait özel tatil fotoğraflarını da alıp görebilir.

Bilişim Uzmanı Çığır İlbaş MİT düzenlemesinden önce Meclis'te 6 yıldır bekleyen kişisel verilerin korunması hakkındaki kanun tasarısının kabul edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. "MİT yasasının daha önce uygulanması çok talihsiz bir durum" dedi.

Bir başka bilişim uzmanı ise MİT'in, kurumların bilgi işlem sistemlerine erişirken, bu sistemlerin işlemesini önleyebileceğini ve bazı verilere zarar verebileceğine dikkat çekerek, "Böyle bir durum olması halinde, gazete çıkamaz hale gelir. Böyle bir risk oluşabilir. Verilere zarar verdiği zaman telafisi mümkün olmaz. MİT veri trafiğini dinlerken, o kurumun çalışan sistemindeki akışı bozabilir. Networklerde sorun çıkabilir. Bu sorumluluğun da alınması gerekiyor" dedi. Uzman çalışanların şahsi bilgisayarlarını kullanabileceğine dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukuk23 Şubat 2014 16:15

    ben bu yasayı tasarlayanlardan davacıyım. eğer bu dünyada alamazsam şahit olun ki öbür dünyada Allahın huzurunda bu adamlardan davacı olacağım.