BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketler altın talebine yetişemiyor----

Şirketler altın talebine yetişemiyor

Şirketler altın talebine yetişemiyor
21 Nisan 2020 - 15:22 www.finansgundem.com

Altının engellemez rallisi karşısında şirketler talepleri yetiştiremiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi borsaları vurdukça yatırımcılar paralarını altına yatırmakta ısrar ediyor. Sprott’un CEO’su Peter Grosskopf, müşterilerinin altın talebini karşılayamadıklarını söyledi.

Kıymetli maden odaklı varlıkları yöneten Grosskopf, bu yoğun dönemi idare etmek için ek personel istihdam ettiklerini söyledi. Altın talebi küresel finansal kriz sırasında gördüğü rakamları çoktan aştı.

Genellikle ekonomik kargaşa dönemlerinde güvenli tasarruf aracı olarak talep gören altın, merkez bankalarının gevşeme adımlarından destek buluyor. Merkez bankalarının gevşeme adımları tahvil getirilerini aşağı çekerken, diğer varlıkların değerini düşürerek enflasyon endişesini artırıyor ve böylece altını daha cazip hale getiriyor.

Tedarik kesintisi

Kıymetli maden endüstrisinde 32 yıllık deneyime sahip olan olan Grosskopf, son zamanlarda fiziksel altın piyasasındaki sıkışıklığın şirketinin işine geldiğini söyledi. Spot altının tedarik zinciri bozulmasıyla Mart ayında spot altın ve vadeli altın işlemleri arasındaki fark arttı.

Grosskopf’a göre haziran vadesi yaklaştığında spot ve vadeli altın arasındaki fark tekrardan açılacak. Tedariki bozulan fiziksel altının miktarının az olması sebebiyle altın arzında bir kısılma görmüyor.

Altının engellemez rallisi geçmiş dönemlerden farklı olarak geniş çaplı ve ısrarlı bir şekilde ilerliyor. Grosskopf’a göre bu ralli geçmişte daha önce hiç görülmedi.

Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?

Türkiye'nin altın rezervi yükseldi

ABD petrolünün vadeli kontrat fiyatı tarihte ilk defa eksiye düştü

 

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rz21 Nisan 2020 17:53

    Hayatın her alanında lazım olan petrol 1d olarak düşüyorsa altını da 3ay sonra milletin kucağına verir lermi olabilir

  • Alabao21 Nisan 2020 20:09

    Valla çıkarma maliyeti 800-1000 dolar olan altın 1700 dolara satiliyor daha ne yükselecek , petrolde öyle çıkarma maliyeti 25-40 arası idi 60-80 den satıldı şimdi gömüldü. Altında muhtemelen böyle olacak, dijital paraya geçince de altınları milletin kucağına bırakırlar 5-10 yıl sonra geri alirlar bu film böyle devam edip duracak işte 😂