BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirket evliliği anlaşmaları 1 trilyon dolara ulaştı ----

Şirket evliliği anlaşmaları 1 trilyon dolara ulaştı

Şirket evliliği anlaşmaları 1 trilyon dolara ulaştı
08 Ekim 2020 - 10:36 www.finansgundem.com

Küresel ekonomileri alt üst eden pandemi şirketlerde birleşme ve satın alımları engellemedi. Şirketler arasındaki anlaşmalar rekor kırarak 1 trilyon dolar seviyesine ulaştı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel pandeminin başlangıcından bu yana altı aydan fazla süre geçti ve dünya hala korona virüsün bundan sonra izleyeceği yola dair belirsizlik içinde. Ancak bu şirketlerin eşi benzeri görülmemiş rakamlarla şirket evlilikleri gerçekleştirmelerinin önüne geçmiyor. Temmuz ve Eylül ayları arasında, toplamı 469 milyar dolara yaklaşan, 5 milyar dolar değerinde 37 anlaşma açıklandı. Hem anlaşma sayıları hem de anlaşma değerleri, 1970 yılında kayıtların tutulmaya başlandığı tarihten bu yana en iyi üçüncü çeyreğin gerçekleştiğini gösteriyor. Daha küçük anlaşmalar da eklendiğinde toplam değer 1 trilyon doların üzerine çıkıyor.

Eylül ayı dönemin en yoğun ayı olarak gerçekleşti ve 2019 yılının aynı dönemine göre %107’lik bir artış gösterdi.

Anlaşmalar bahar aylarında, gergin yönetim kurulları nakit koruma adımları atarken ve bütçelerini dengelemeye çalışırken yavaşladı. İlk karantina önlemleri yaz aylarında sona erdiğinde ise, şirketler nerede durdukları konusunda kendilerinden daha emin oldular.

JPMorgan Chase’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Birleşmeler ve Satın Alımlar Başkanı Guillermo Baygual “yönetim kurulları bu sürecin sonunda nerede olacaklarına dair onlara güven veren bir aktivite seviyesi görüyor” dedi. Bu da yönetim kurullarının kendilerini bir sonraki ekonomik döngüye hazırlamaları için stratejik oyunlar kurmaya başlamalarına izin verdi. Baygual, “şirketler önümüzeki dönemde sınırlı bir büyüme görüleceğini hissediyor ve zaafiyetlerinin bir kısmı açığa çıktı” ifadesini kullandı. Bu durum, bankacılık, telekomünikasyon ve enerji alanlarında bir konsolidasyon dalgasını getiriyor.

Geçtiğimiz çeyrekte, 7-Eleven’ın Japonya’daki sahibi, Marathon Petroleum’un benzin istasyonları zinciri Speedway’i 21 milyar dolara satın alacağını açıkladı. İspanya’nın Bankia ve CaixaBank’ı ise şirket evliliği açıklamasında bulunarak, ülkenin en büyük yerli kredi kurumu olma yolunda adım attı.

Özel sermaye şirketleri de, Baygual’a göre paralarını işletmekten memnun. Şirketler rekor seviyelere düşen faiz oranlarından faydalanarak, anlaşmalar yapıyor ve borçlanma temelli satın alımlar gerçekleştiriyorlar. Şirketlerse, hisseleri takip etmeye daha eğilimliler.

ABD’de Kasım seçimleri yaklaşırken, bu ay yavaşlaması beklenen halka arz piyasasının aksine, Baygual birleşme ve satın alımların yıl sonuna kadar hız kaybetmeyeceğini bekliyor. Eğer Biden Beyaz Saray’ı alırsa, vergi reformu tartışmaları aktivite üzerinde baskı yaratabilir. Ancak Baygual’a göre, “genel olarak tek bir olay birleşme ve satın alımların hızını kesmeyecek.”

Hisse fiyatları Trump’ın durumuyla ilgili belirsizliğe rağmen yükselişte

ABD Başkanı Donald Trump, dünyayı korona virüs teşhisinin büyük bir olay olmadığına inandırmaya çalışıyor. Bu strateji şimdilik yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki bırakmış gibi görünüyor.

Küresel piyasalar ve ABD borsaları, Trump’ın doktorlarının başkanın Pazartesi günü hastaneden taburcu edilebileceğini söylemesiyle birlikte yükselişte. S&P 500 Cuma günü neredeyse %1 düşüşle kapattıktan sonra, borsalar %0,6 yükseliş gösterdi. Cuma günü %2,2 düşüş yaşayan Nasdaq Composite ise belirgin bir yükselişe doğru gidiyor. Ancak yatırımcılar sürprizlere hazırlanırken, VIX volatilite endeksi %5 yükseliş gösterdi.

Hafta sonu gelen bilgiler, Trump’ın sağlık durumuyla ilgili şüphe tohumları ekti. Trump’ın doktorları Cumartesi günü başkanın durumunun “iyiye gittiğini söyledi. Ancak daha sonra hastanenin başhekimi Trump’ın verilerinin “oldukça endişe verici” olduğu açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar, Trump’ın hastalığının Kasım ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinin sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda mutabakata varamadı. Ancak Wall Street Journal ve NBC News tarafından gerçekleştirilen yeni bir ankete göre, Joe Biden geçtiğimiz hafta gerçekleşen münazaradan sonra 14 puan farkla Trump’ın önüne geçti. Bu da Biden ve Trump arasında bugüne kadar gerçekleşen en büyük fark oldu.

Ekonomik teşvik paketi konusundaki iyimserlik de, riskli varlıkların yukarı yönlü hareket etmesini sağlayan faktörlerden biri. Trump hafta sonu attığı Tweet’lerde daha fazla ekonomik teşvik için desteğini bildirdi. Ancak meclisin bu büyüklükte bir yasayı geçirecek kapasitesinin olup olmadığı belirsiz. Yüksek Mahkeme’ye Coney Barrett’in aday olması, cumhuriyetçiler için öncelik olmaya devam ediyor. Bazı senatörlerin de son günlerde korona virüs testleri pozitif çıktı ve görünümü daha da karmaşık bir hale getirdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’le geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmede daha fazla teşvik için anlaşmaya varmaya çalıştı. Bu çabalar henüz sonuç vermedi ancak Pelosi ve Mnuchin arasında müzakereler devam ediyor.

İtalyan ödeme şirketleri Nexi ve SIA birleşiyor

 

Deutsche Bank Başkanı şirket evliliğine hayır demiyor

 

İngiltere'de hükümetin baş danışmanı aşı şirketinin hissedarı çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)