BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİtalyan ödeme şirketleri Nexi ve SIA birleşiyor----

İtalyan ödeme şirketleri Nexi ve SIA birleşiyor

İtalyan ödeme şirketleri Nexi ve SIA birleşiyor
07 Ekim 2020 - 12:31 www.finansgundem.com

İki İtalyan ödeme şirketi Nexi ve SIA birleşiyor. Pandemi ödeme alanındaki şirket evliliklerini durma noktasına getirmişti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ödeme sistemleri alanında, pandemi nedeniyle şirket evliliklerinde bir durgunluk vardı. Fransız ödeme şirketleri Worldline ve Ingenico, korona virüs pandemisinin ortaya çıkmasından önce birleşme gerçekleştirmişti. Aynı şekilde 2019 yılında ödeme şirketleri arasında gerçekleşen dev anlaşmaları da hatırlayabiliriz. Global Payments ve TSY, Fiserv ve First Data, FIS ve Worldpay öne çıkan şirket evlilikleri olmuştu.

Bu anlaşma, Avrupa ve ötesinde rekabet edebilmek için ve ABD ve Asya’daki büyük oyuncuları geride bırakabilmek için gerekli büyümeyi sağlama amacıyla iki olgun finans teknolojisi şirketinin birleşmesinden oluşuyor.

Wall Street Journal’da yer alan haberde “ne korona virüs ne de Wirecard fiyaskosu Avrupa’da ABD ve Asya’daki benzerlerine rakip olacak dev bir ödeme şirketi yaratma iştahını kapatmadı. Gerçekleşen son şirket evliliği, diğer anlaşmalar için de yolu açtı. İtalyan ödeme şirketleri Nexi ve SIA’nın 17,6 milyar dolarlık anlaşması, Pazartesi günü açıklandı ve bir sürpriz olmadı.”

Haberin devamında yazar “Nexi’nin 2019 yılının Nisan ayındaki halka arzının ardından müzakereler kamuya açık bir şekilde yürütüldü. Ödeme şirketleri çevrimdışı ve çevrimiçi e-ticaret için bir altyapı sağlıyor: Bankaları, tüccarları ve müşterilerini bir araya getiriyor. Tüketiciler çevrimiçi alışverişe, kart kullanımına ve akıllı telefonlarıyla ödeme yapmaya daha da alışık hale gelirken pazar büyümeye devam ediyor. Bu trendler pandemide daha da hızlandı” dedi.

Burada gerçekleşmesi beklenen durum, varlıklarda ve müşteri tabalarında yeterli farklılıklar mevcut olduğu için, birleşmenin oldukça başarılı olması.

Habere göre, “bu tür birleşmelerde karşılaşılan risklerden biri, sonuçların stratejik planlamadaki gibi gerçekleşmemesi. İki ya da daha fazla şirketin sistemlerini, etkin bir bütün haline getirmek basit bir iş değil. Bu yüzden Hollanda’nın ödeme şirketi ve Avrupa’nın en değerli finans teknolojisi şirketi Adyen, şirket evliliklerinden kaçınıyor. Bu yaklaşım, şirketin başkanı Pieter van der Does’ın, 15 yıl önce gerçekleştirdiği başarısız bir anlaşma sürecinden sonra kalıcı oldu. eBay ve Uber gibi dijital müşterileri olan Adyen’in hisseleri, anlaşma konusunda ısrarcı olan rakiplerinin kazançlarının toplamının dört katından daha fazla fiyata el değiştiriyor. Ancak herkesin Adyen’i örnek alma şansı yok. Avrupa yakında, siyasilerin gerçek bir bölgesel kahraman yaratma isteğini test eden sınır ötesi engel getirebilir.”

Pandemi ödeme sistemlerinde dönüşümü başlattı

 

Ödeme sistemlerini kökünden değiştirecek uygulama

 

Deutsche Bank Başkanı şirket evliliğine hayır demiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)