BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank Başkanı şirket evliliğine hayır demiyor----

Deutsche Bank Başkanı şirket evliliğine hayır demiyor

Deutsche Bank Başkanı şirket evliliğine hayır demiyor
06 Ekim 2020 - 15:11 www.finansgundem.com

Deutsche Bank’ın Başkanı, bankanın revizyonunu tamamlamanın, “küçük ortak” olmamak için önem taşıdığını söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank’ın Başkanı Christian Sewing, Avrupa’nın bankacılık sektöründe konsolidasyonun “gerçekleşmek zorunda” olduğunu ve önümüzdeki yıl Alman bankasını herhangi bir şirket evliliği potansiyelinin dışında tutmayacaklarını açıkladı.

Banka tüm dikkatini dönüşümüne toplamış durumda. Bankanın revizyonu tamamlandığında zamanla 18,000 kişi işten çıkarılacak. Sewing Bloomberg’e yaptığı açıklamada, korona virüs pandemisinin, bankacılık sektöründe ilişkilerin kurulmasını hızlandırdığını söyledi.

Deutsche Bank’ın, rakibi Commerzbank’la olan tartışmalı müzakere süreci geçtiğimiz yıl sona erdi. Banka 2019 yılının Temmuz ayında, hisse satışlarından çekilmesini ve devasa iş kayıpları için planların açıklanmasına neden olan radikal bir revizyon sürecine girdi.

Sewing yaptığı açıklamada, “2019 ve 2020 yıllarının kilit yıllar olduğunu söyledik” dedi ve dönüşümün açıklanmasının ardından “altı hareketli çeyrek” yaşandığını söyledi. Sewing bankanın yeniden şirket evliliği müzakerelerine girip girmeyeceği konusunda yorum yapmayı reddetti ancak bankanın revizyonunun tamamlanmasının, olası bir şirket evliliğinde “küçük ortak” olmaması için önemli olduğunu söyledi.

Sewing, korona virüsün Avrupa bankaları üzerindeki etkisi sorulduğunda, “ölçek önemli bir konu” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda, Avrupa bankaları arasında devam eden konsolidasyon potansiyeli ön plana çıktı. Avrupa’nın güneyindeki kredi veren kuruluşlar yeni birleşmeler açıkladı. Credit Suisse ve UBS olası bir şirket evliliği yönünde müzakereler gerçekleştirdi. Deutsche Bank’la ilgili ise büyümesini sürdürme amacıyla, sürekli olarak bir birleşme gerçekleştirmesi beklentisi var.

Ayrıca, Deutsche Bank’ın Yatırımcı İlişkileri Müdürü James Rivett, korona virüs potansiyel fırsatlara darbe indirirken, çalışan sayısı hedefine ulaşmak için işine son verilecek çalışan sayısının çok fazla olmayabileceğini söyledi.

Deutsche Bank çalışma sisteminde hibrit modele geçiyor

 

Deutsche Bank, Almanya'daki şubelerinin yüzde 20'sini kapatıyor

 

ABD’nin sızan belgeleri Deutsche Bank’ı suçlu çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)