BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırbistan'da hükümeti kurma görevi Vucevic'te----

Sırbistan'da hükümeti kurma görevi Vucevic'te

Sırbistan'da hükümeti kurma görevi Vucevic'te
30 Mart 2024 - 18:25 www.finansgundem.com

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic hükümeti kurma görevini Sırp İlerleme Partisi Genel Başkanı Vucevic'e verdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, hükümet kurma görevini Milos Vucevic'e verdi.

Vucic, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 17 Aralık 2023'te yapılan genel seçimlerin üzerinden 105 gün geçmesinin ardından hükümet kurma görevini Savunma Bakanlığı görevini yürüten Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Vucevic'e verdiğini duyurdu.

Vucevic'in bu görev için profesyonel ve kişisel niteliklere sahip olduğuna inandığını ifade eden Vucic, "Önceki dönemde Savunma Bakanlığı gibi zorlu bir görevi yerine getiren Vucevic'e güvendiğini" kaydetti.

Vucic, paylaşımında, "Sırbistan'ın yeni Başbakanı, ülkenin geleceği ve Avrupa yolunda ilerleyişi açısından önem taşıyan ve tüm vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan programları sağlık, eğitim, bilim ve teknoloji, altyapı geliştirme, ekoloji, enerji, tarım ve turizm alanlarındaki projeleri uygulamaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Sırp lider Vucic'in SNS liderliğinden istifa ettiği 27 Mayıs 2023'ten bu yana parti liderliği görevini yürüten Vucevic, 2022'den beri Savunma Bakanı'ydı.

Bu arada, Sırbistan Ulusal Meclisinin gelecek günlerde yapacağı oturumda, Vucevic'in başbakanlığındaki yeni hükümetin güven oyu alarak göreve başlaması bekleniyor.

Öte yandan, Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanlığına bu döneme kadar Başbakanlık yapan Ana Brnabic seçilmişti.

Sırp İlerleme Partisi, 250 sandalyeli meclisi 129 milletvekilinin sahibi

Sırbistan'da erken yerel ve genel seçimler, 17 Aralık 2023'te yapılmış; muhalefet, Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nden (RS) yüzlerce kişinin otobüslerle Belgrad'a getirilerek oy kullandığını belirtmiş ve bu usulsüzlüğün ortadan kaldırılması için seçimin iptalini istemişti.

Muhaliflerin çağrısıyla 18 Aralık 2023'te toplanmaya başlayan göstericiler, seçim sonucuna günlerce itiraz etmişti.

Devlet Seçim Komisyonu (RIK), 12 Ocak'ta açıkladığı resmi sonuçlarda, Cumhurbaşkanı Vucic'in desteklediği ve 2012'den bu yana iktidarda olan SNS öncülüğündeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı" ittifakının oyların yüzde 46'sını alarak seçimi zaferle tamamladığını ve 250 sandalyeli meclise 129 milletvekilini sokmayı başardığını duyurmuştu.​​​​​​​

Sırbistan'da protestoların 9. günü: Halk sokakta!

Sırbistan'da seçim gerilimi: Belediye binasına baskın!

Sırbistan'daki seçimi Vucic'in desteklediği ittifak kazandı

Sırbistan'da erken seçim heyecanı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)