BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSınırdışı edilen Ağca İstanbul'da----

Sınırdışı edilen Ağca İstanbul'da

Sınırdışı edilen Ağca İstanbul'da
30 Aralık 2014 - 10:34 www.finansgundem.com

İtalya'da gözaltına alınan ve sınırdışı edilen Mehmet Ali Ağca İstanbul'a geldi

1981 yılında suikast düzenleyerek yaraladığı Katolik aleminin ruhani liderlerinden Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret etmek üzere gittiği İtalya'da gözaltına alınan Mehmet Ali Ağca, İtalyan hükümeti tarafından sınırdışı edildi.

Alitalia Havayolları'nın Roma - İstanbul seferini yapan 23.00 uçağı ile İstanbul'a gönderilen Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, Hürriyet'e konuştu. Avukat Demirbağ, "Müvekkilimle az önce telefonla konuştuk. İtalyan hükümetinin misafirpeverliğine teşekkür ediyor” dedi. 19 yıl boyunca İtalya'ya giriş yasağı konulan ve bu yasağı çiğnediği için sınır dışı edilen Ağca, saat 01.40'da dört polis eşliğinde Roma'dan İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde sınır dışı işlemleri tamamlanan Ağca daha sonra avukatıyla birlikte havalimanından ayrıldı. Mehmet Ali Ağca, burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

NEDEN SINIR DIŞI EDİLDİ?

Mehmet Ali Ağca, Papa suikastından sonra İtalya'da 19 yıl cezaevinde yatmış, 2000 yılında dönemin İtalya Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek Türkiye'ye iade edilmişti. Ancak İtalya'nın tahliye şartlarından biri de, Ağca'ya cezaevinde yattığı süre kadar, yani 19 yıl boyunca İtalya'ya giriş yasağı konulmasıydı. Ağca bu yasağı çiğnediği için sınır dışı edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)