BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSingapur'da aşı olmayanların tedavi masrafı ödenmeyecek----

Singapur'da aşı olmayanların tedavi masrafı ödenmeyecek

Singapur'da aşı olmayanların tedavi masrafı ödenmeyecek
10 Aralık 2021 - 11:33 www.finansgundem.com

Wall Street Journal'ın haberine göre, Singapur, aşı olmayı reddedenler için Kovid-19 tedavi masraflarını karşılamayı tamamen bırakacak.

Singapur hükümeti, mali kaygıların hastalıkla ilgili kamu endişelerini artırmasını engellemek için pandemi dönemi politikası kapsamında geçen yıldan bu yana neredeyse tüm Kovid-19 hastalarının tedavi masraflarını ödedi. Çarşamba günü hükümet, aşısız kalmayı seçenlere verdiği desteği geri çekti.

Sağlık Bakanı Ong Ye Kung geçen ay yaptığı açıklamada, “Eğer aşı olmaya uygunsanız, herkesi aşı olmaya teşvik etmek için bu önemli sinyali göndermeliyiz” dedi.

Singapur, aşı yapılmasına ikna etmek için çeşitli önlemler alan birçok ülkeden biri. Bazı Avrupa hükümetleri, restoranlar ve ofisler için aşılanmamış kişilere yönelik kısıtlamaları sıkılaştırıyor.

Teker teker cezalar belirleniyor

Avusturya, Şubat ayından itibaren tüm yetişkinlerin aşı olmasını zorunlu kılacak. Viyana'da aşı randevularına gelmeyenlere 4 bin dolara kadar para cezası kesilebilecek.

Yunanistan, 60 yaşın üzerindekiler için Kovid-19 aşılarını zorunlu hale getirdi ve ilk dozunu almayan veya ilk aşılarını yaptırmak için randevu almayanlara Ocak ayının ortasında para cezası vermeye başlayacak. Almanya da benzer politikaları tartışıyor.

ABD hükümeti de aşıları artırmak için baskı yapıyor. Kasım ayında Çalışma Bakanlığı, 100 veya daha fazla çalışanı olan tüm şirketlerin, çalışanlarının aşılanmalarını veya en az haftada bir Kovid-19 testi yapmalarını, işyerinde de maske takmalarını isteyeceklerini söyledi. Ancak kurallara mahkemede itiraz edildi, alınan bazı kararlar işyerinde federal aşı gerekliliklerine aykırı kabul edildi.

Ölenlerin yüzde 72'si aşısı tam olmayanlar

Bununla birlikte Singapur, aşıya uygun nüfusunun yüzde 96'sının (küçük çocuklar gibi kategoriler hariç) tam olarak aşılanmış olmasıyla, dünyanın en yüksek aşılama oranlarından birine şimdiden ulaştı. Bunu da kısmen, aşılanmamış kişilerin katılabileceği faaliyetleri kısıtlayarak başardı: Aşı olmayanların Singapur'un yemek alanlarında yemek yemeleri veya alışveriş merkezlerine girmeleri yasak.

Özellikle endişe verici olan ise yaklaşık 44 bin aşılanmamış yaşlı vatandaş. Kasım ayı başlarında Singapur hükümeti, son altı aydaki ölümlerin yaklaşık yüzde 95'inin 60 yaş ve üzeri, yüzde 72'sinin de tam olarak aşılanmamış kişilerde meydana geldiğini söyledi.

Ülkede Kovid-19 vakaları Ekim ayının sonundan itibaren keskin bir şekilde düştü. Our World in Data'ya göre, 5,5 milyonluk ülkede günde ortalama 1000'in altında yeni vaka görülüyor.

'Aşısız kişilerin seçimi hastanelerin yükünü artırıyor'

Sağlık Bakanlığı sözcüsü, "Aşısız kişiler bu seçimleri nedeniyle hastane izolasyonunun ve [yoğun bakım ünitesi] yataklarının büyük bir kısmını oluşturarak, sağlık kaynaklarımız üzerindeki baskıya orantısız bir şekilde artırıyor" dedi.

Epidemiyologlar, Singapur'un aşı olmayı reddedenler için Kovid-19 tedavi masraflarının kapsamını geri çekme politikasını benimseyen ilk ülke olduğunu vurguladı. Singapur'daki ve yurtdışındaki birçok halk sağlığı uzmanı, hükümetin kararının haklı olduğunu söylüyor.

Uğur Şahin’den Omikron açıklaması: 3 ay içinde aşı olunmalı

 

Pfizer’dan dördüncü doz aşı açıklaması

 

AB, aşı kimliklerinin süresini 9 ayla sınırlayacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)