BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek TL'deki değer kaybını yorumladı----

Şimşek TL'deki değer kaybını yorumladı

Şimşek TL'deki değer kaybını yorumladı
06 Ocak 2014 - 08:23 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TL'deki değer kaybının ekonomi için kötü olduğunu söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada 2014'ün ilk yarısı için daha yavaş bir büyüme beklediğini dile getirdi.
Maliye Bakanı Şimşek, yolsuzluk skandalı ve buna bağlı olarak TL'nin değerinde yaşanan kayıpların ülke ekonomisi üzerindeki negatif etkilerine yönelik uyarıda bulundu.
Bakan, açıklamalarında bazı yatırımcıların yolsuzluk soruşturmasına bağlı olarak geri durabileceğinin ve bu konuda hukukun işleyişi konusunda şüphelerin bulunduğunun farkında olduğunu belirterek "Ciddi bir meydan okuma ile karşı karşıyayız. Yasal gelişmelerin doğrudan yabancı yatırımlar üzerinde etkilerinin ne olacağını göreceğiz. Ancak biz yatırım ortamını güçlendirme konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.
Şimşek, yolsuzluk skandalına bağlı ilk tutuklamanın olduğu 17 Aralık tarihinden bu yana TL'nin değerinde yaşanan yüzde 7.5 oranındaki kaybın Türkiye'de makro ekonomi üzerinde yapacağı olumsuz etkinin farkında olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Economist06 Ocak 2014 09:26

    Doların 2.10 - 2.15 arasında olması gerekiyor zaten. bu bantta kalması ekonom için faydalı. 2014 te bu banta sabit kalırsa iyi olur. çıkışı ve düşüşü dengeleri bozar