BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: Bu performans dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak----

Şimşek: Bu performans dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak

Şimşek: Bu performans dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak
12 Mart 2024 - 14:27 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 3’ün altına gerileceğini vurgulayarak, "Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cari işlemler dengesindeki iyileşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, "Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı. Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3’ün altına gerileyecektir." diye konuştu.

Bu yılı OVP’deki yüzde 3,1 olan öngörüden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı beklediklerini söyleyen Bakan Şimşek, "Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır." dedi.

Bakan Bolat'tan cari açık değerlendirmesi

 

Cari açık 37 milyar doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)