BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSimpsonlar bir kere daha geleceği bildi----

Simpsonlar bir kere daha geleceği bildi

Simpsonlar bir kere daha geleceği bildi
30 Aralık 2020 - 12:39 www.finansgundem.com

Sevilen çizgi dizinin bir kehaneti daha doğru çıkmasıyla dünya hayrete düştü.

Efsane çizgi dizi Simpsons'ın hayranları, ikonik çizgi dizinin başka bir dünya olayını da tahmin ettiğine dikkat çekti.

1989'dan beri yayında olan ve 2007 yılında da sinema filmi olarak izleyicilerinin karşısına çıkan Simpsons, tüm gezegeni kasıp kavuran koronavirüs salgını da dahil olmak üzere bir dizi ürkütücü tahmin yaptı.

Dizinin hayranlarının farkına vardı en oğul kehanet, The Simpsons Movie adlı sinema filminde yer alıyor.

Gösterime girdiğinde sinema salonlarına akın ettiği filmde, ünlü ailenin yaşadığı yer olan Springfield'in üzerine devasa bir cam kubbenin indiriliyor.

Ünlü çizgi dizinin hayranları, bu kubbeyi, Birleşik Krallık'ta kentten kente keten kısıtlamalara benzetti.

Birleşik Krallık şu anda koronavirüs kriziyle mücadele etemk bölümlere ayrılmış bir sistem altındadır ve virüs nedeniyle farklı seviyelerde 'risk' olarak sınıflandırılmış parçalar görülüyor.

Kurallara göre, dördüncü risk bulunan kentler, buradan ayrılamıyor ve diğer kentlere seyahat edemiyor.

The Simpsons Movie'de ise hükümet, Springfield'in tepesine bir kubbe indirerek, kasabanın sakinlerini orayı terk etmemeleri için içeri hapsediyor.

Bu olay, Homer Simpson'ın kasabadaki gölü domuz dışkısıyla kirlettiği ve Çevre Koruma Ajansı'nı kirli bölgeyi karantinaya almak zorunda bıraktığı için gerçekleşiyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüse olay yakalandığını duyurması, bazı gerçekleri önceden tahmin eden ABD'nin en uzun soluklu dizisi Simpsonlar'daki ölüm sahnesini akıllara getirmişti.

Dizinin daha önceki bölümlerinde Trump'ın ölümü işlenmiş, tarih olarak ise 27 Ağustos 2020 işaretlenmişti. Ancak ölüm tarihi olarak işaret edilen 27 Ağustos 2020'de Trump, 3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri için aday gösterilmişti. Bu kehanet gerçekleşmese de diziyi sosyal medyada dünya gündeminde ilk sıralara taşımıştı.

Ağustos ayında Lübnan'ın başkenti Lübnan'da gerçekleşen korkunç patlamanın ardından, Sipmsons yine tüm dünyada konuşulmuştu.

Daha önce tsunami, Donald Trump'ın başkan seçilmesi, 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı, Çin'den dünyaya bulaşan corona virüs gibi olayları yıllar önce birkaç Simpsonlar dizisinde Beyrut patlamasının benzeri yayınlanmıştı.

Büyük bir patlama çatlakta ortaya çıkan mantar şeklindeki bulutun yerde yayıldığı görülmüştü. Benzer görüntüler yine Sipmsons'ın bir bölümünde yayınlanmıştı.

Simpsons hayranları Beyrut patlamasının ardından bu görüntüleri paylaşmıştı.

Dizinin hayranları, Çin'in Wuhan kenti yerine Japonya'dan yayılan bir virüsten söz etmesiyle Simpsonlar'ın 27 yıl önce koronavirüsünü tahmin etmeyi düşünüyor.

1993'te dizinin bir bölümünde, Japonya'dan yayılan Osaka Gribi adlı virüsten söz ediliyor.

Japonya'da meyve suyu işçileri paketleme yapan, “Müdüre kavrama olduğumu söyleme lütfen” diyor ve sonra kutunun içine öksürüyor. Böylece virüs, kutuyla birlikte ABD'ye taşınıyor. Ülkede pek çok kişi hastalanıyor.

19 Mart 2000 tarihinde sırayla, Trump'tan 'ABD eski Başkanı' olarak bahsedilmişti.

Trump bu bölüm yayınlanmadan sonra 2016'da ABD Başkanı seçildi ve göreve başladı.

Akıllı telefonlar henüz icat edilmemişken, The Simpsons'ın 1994 yılında Lisa'da Buz bölümünde dokunmatik telefon görülümüştü. Logo da şu anda günümüz teknolojilerinin kasıp açıklama 'elma' şekli bulunuyordu.

1993'teki bir duvardaki tabloda ikiz kulelere benzer bir yapının dumanlar altında görülüyor.

BİST 100 endeksinde iyimserlik sürüyor

 

İran aşıyı Irak'ın borcuyla alacak

 

İçişleri'nden turistlere yılbaşı genelgesi

 

.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)