BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSimit Oxford Sözlüğü'e girdi----

Simit Oxford Sözlüğü'e girdi

Simit Oxford Sözlüğü'e girdi
22 Ekim 2019 - 16:29 www.finansgundem.com

Oxford İngilizce Sözlüğü bünyesine sürekli yeni kelimeler ekleyerek büyüyor ve gelişiyor. Sözlüğe son eklenen kelime ise ülkemizin neredeyse milli yiyeceği kabul edilen simit oldu...

Oxford İngilizce Sözlüğünün ekim ayı güncellemesinde, sözlüğe onlarca kelime eklendi. Yiyecekten içeceğe, bilimden politikaya, galaksiden bölgesel kelimelere birçok sözcük artık dünyanın en çok kullanılan sözlüklerinden birinde yer alacak.

Bu yeni eklenene kelimelerden biri ise bizi diğerlerinden daha çok ilgilendiriyor. 

Sözlüğün yeni kelimeleri arasında Türkiye'den de bir yiyecek de yer alıyor. Sabah, akşam, kahvaltıda, ikindide, ikramlarda ve sokakta her zaman severek yediğimiz: Simit. Simidin sözlükteki karşılığı ise şöyle: "Pekmez ve susamla kaplı, Türkiye menşeli bir ekmek türü."

Simitle ilgili bu sevindirici haberin paylaşımı ise sevilen gurme Vedat Milor'dan geldi. Sosyal medya paylaşımlarıyla takipçi ve hayran kitlesini her geçen gün artıran Milor, simidin sözlüğe girmesini attığı bir tweet'le takipçileriyle paylaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)