BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık‘Şimdi al sonra öde’ firması Klarna’dan bankacılık atılımı----

‘Şimdi al sonra öde’ firması Klarna’dan bankacılık atılımı

‘Şimdi al sonra öde’ firması Klarna’dan bankacılık atılımı
11 Şubat 2021 - 18:06 www.finansgundem.com

Fintek şirketi Klarna Almanya’da ilk tüketici bankacılığı hesabını açtı. Fintek firmasının yakın zamandaki finansman turundan 500 milyon dolar biriktirdiği iddia ediliyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Şimdi al sonra öde’ sisteminin öncülerinden olan fintek şirketi Klarna Almanya’da ilk tüketici bankacılığı hesabını açtı. Klarna banka hesabı hem Google Pay hem de Apple Pay'e bağlanabilen Visa banka kartıyla birlikte geliyor. Kullanıcılar ayrıca günlük harcamalarını izlemek, kategorilere ayırmak ve analiz etmek için Klarna uygulaması aracılığıyla ulaşılabilen bütçeleme araçlarını da kullanabilecekler.

Finextra’nın haberine göre başlangıçta sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilen hesap çeşidi birikim hedeflerini ve Klarna'nın birikim hesabı ürününü kademeli olarak bir araya getirecek şekilde güncelleyecek. Finansal teknoloji şirketine 2017 yılında İsveç’te bankacılık alanında tam lisans verildi.

Klarna CEO’su Sebastian Siemiatkowski açıklamasında, “Odak noktamız, perakende ve bankacılık alanının kesiştiği yerde tüketicilerimize üstün bir alışveriş deneyimi sunmaktır. Biliyoruz ki bugün insanların Banka kullanımı ve paralarını tasarruf etmesi konusunda gelişilmesi gereken hala çok büyük bir alan söz konusu. Kullanıcılar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için daha sorunsuz, kullanımı kolay ve şeffaf hizmetler talep ediyor. Ancak birçok bankanın böyle bir hizmeti hala yok. Bugün Klarna Banking’i tanıtmaktan, alışveriş ve bankacılığı bir uygulamada birleştirmekten ve kullanıcılarımıza Klarna’da alışveriş yaptıkları gibi kullanımı kolay bir biçimde bankacılık hizmeti sunmaktan çok büyük heyecan duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu hamle İsveç bankası BNPL’in firmaya 500 milyon dolarlık finansman topladığı, firmanın değerinin 30 milyar dolara ulaştığı ve Eylül ayındaki son finansman turunda uygulanan fiyat etiketinin üç katının uygulandığı dedikodularının ardından geldi. Klarna spekülasyonlarla ilgili hala yorumda bulunmadı. Ancak eğer doğruluğu açıklanırsa firma sadece son 12 ayda 1,3 milyar dolarlık sermaye biriktirmiş olacak.

Rusya dijital paraya geçmeye hazırlanıyor

 

Blockchain ve bulut yeni iş modelleri yaratacak

 

Mastercard'dan kripto paralar ile ödeme hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)