BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSevgililer Günü'nde limiti aşmayın----

Sevgililer Günü'nde limiti aşmayın

Sevgililer Günü'nde limiti aşmayın
10 Şubat 2013 - 13:24 www.finansgundem.com

Yaklaşan Sevgililer Günü öncesi kredi kartı kullanımı uyarısı yapıldı

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, ''İnsanların, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, yılbaşı gibi günlerde çeşitli yöntemler ve cazip gösterilen taksitlerle kredi kartlarıyla alışveriş yapmaları sağlanıyor'' dedi.
Dinç, yaptığı açıklamada, satışlarını artırmak isteyen firmaların yaklaşan Sevgililer Günü öncesi tüketicilerin ilgisini çekmeye dönük çalışmalarını artırdığını söyledi.
Reklamlarla çiftlere Sevgililer Günü'nde hediye almak zorunda olduklarının hissettirildiğini dile getiren Dinç, üstelik tüketicinin direkt pahalı hediyelere yönlendirildiğini ifade etti.
Kişilerin kendilerini maddi bakımdan zora sokacak hediyelerden ve gereksiz kredi kartı kullanımından uzak durmaları gerektiği uyarısında bulunan Dinç, ''Tek taş yüzük gibi bazı şeyler bugüne özel moda gibi gösteriliyor. İnsanların, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, yılbaşı gibi günlerde çeşitli yöntemler ve cazip gösterilen taksitlerle kredi kartlarıyla alışveriş yapmaları sağlanıyor. Küçük hediyeler tercih edilmeli ya da tatlı sözle bu tür günler kutlanmalıdır'' diye konuştu.
Kredi kartıyla bilinçsiz şekilde alışveriş yapmaya yönlendirilen tüketicinin sonrasında zor günler yaşayabileceğini anlatan Dinç, kart borcunu ödeyemeyen çok sayıda kişinin icralık olduğunu bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)