BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSessiz sedasız zam: Ekmek fiyatları----

Sessiz sedasız zam: Ekmek fiyatları

Sessiz sedasız zam: Ekmek fiyatları
13 Ekim 2020 - 09:26 www.finansgundem.com

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komisyonu tarafından kabul edilen düzenlemeyle ekmeğe yüzde 20 zam geldi. 240 gram ekmeğin fiyatı 1,75 TL'ye çıktı.

İstanbul'da ekmek fiyatları ayrıca valiliğin kurduğu komisyon tarafından da belirleniyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komisyonunda alınan karara göre, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatı 6.25 TL'den 7.50 TL'ye çıktı. 200 gram ekmek 1.25 TL'den 1.50 TL'ye, 240 gram ekmek de 1.50 TL'den 1.75 TL'ye yükseldi.

Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre, bu fiyatların ilçelerde peyderpey uygulanmaya başladığı belirtiliyor. 200 gram ekmeğin 1.50 TL'den satıldığı ilk ilçelerin Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa olduğu öğrenildi. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer'in tamamında, Üsküdar ve Maltepe'nin ise bir kısmında bir ekmek 2 TL'den satılıyor.

İSTANBUL'DA İKİ FARKLI EKMEK FİYATI

İstanbul'da yıllardır iki farklı ekmek fiyatı uygulanıyor. Valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı olan fırınlar kendi fiyatlarını kendileri belirliyor. İTO'ya kayıtlı fırınların ücreti genelde komisyonda oluşturulan fiyattan daha fazla oluyor.

İTO'dan ekmek zammı açıklaması

 

Bakanlık ekmek zammına el koydu

 

Bakanı Pakdemirli'den ekmek zammı açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)